M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/25. adás – 2022.06.18. szombat 17:45

– Gödöllői Királyi Kastély – Erzsébet királyné otthona
– Miska pince avatás Gyenesdiáson
– Önkéntes munka a Budakeszi Vadasparkban
– Őrjegi bivalylegeltetéses területkezelés
– Erdő Ernő bácsi meséi – Mit esznek a vaddisznók?
– Vadvilág – Teljes erővel beindult a nyár

 

Gödöllői Királyi Kastély – Erzsébet királyné otthona

Adásunkat a Gödöllői Király Kastély felkeresésével kezdjük, méghozzá egy különleges apropó kapcsán. Az épület falai között nemcsak a tárgyi emlékek útján elevenedik meg a történelmi múlt, hanem Dutka Tímea kosztümös tárlatvezető által is, aki Erzsébet magyar királyné korhű ruházatában fogadja a látogatókat.

Miska pince avatás Gyenesdiáson

Gyenesdiáson számos alkalommal járt már stábunk, most ismét egy különleges eseményre voltunk hivatalosak. Egy 171 éves boronapince és miskakancsó-gyűjtemény átadásán tettük tiszteletünket, ahol a Pék-család értékmentő munkájának csodálatos eredményét tekinthettük meg.

Önkéntes munka a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark területére rengeteg család, iskolai csoport és megannyi érdeklődő érkezik évente. A terület fenntartása ennek okán számtalan munkát ró az itt dolgozókra. Ebbe a tevékenységbe segíthetnek be a civil önkéntesek, akik munkájukkal támogatják a Vadaspark megújuló és fenntartó tevékenységét.

Őrjegi bivalylegeltetéses területkezelés

Műsorunknak ebben a részben az Őrjeg és szőlőhegyei Natúrpark területére kirándulunk, ahol olyan természetvédelmi területkezelésbe nyerhettünk betekintést, melyet bivalylegeltetéssel végeznek. A konkrétumokat a helyi szakembertől kérdezzük.

Erdő Ernő bácsi meséi – Mit esznek a vaddisznók?

A vaddisznók mindent megesznek, amit csak találnak. Legyen szó akár erdőről, mezőről – és sajnos –, akár a városi környezetről, mindenhol megtalálják a számukra ideális táplálékot.

Vadvilág – Teljes erővel beindult a nyár

Mai kirándulásunk első helyszíne Gyulaj, a legendás dámszarvas-rezervátum, a Gyulaj Zrt területe. A kis dámborjak nagy része immár pár hete az anyai pocakból kipottyanva, vidáman üget a felnőtt tehenek után. Természetesen egy tisztességes adag gímszarvas és vaddisznó felvételt is bemutatunk.

 

Premier műsorunkat 2022. június 18-án, szombaton 17 óra 45 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!