M5 TV – Gasztro percek – Molnárponty, töltött túrós csuszával – 2022/24. adás – 2022.06.11.

A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük. Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük. A csusza tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk.

 

5 szelet ponty
2 ek liszt
2 ek őrölt pirospaprika
3 dl étolaj

5 dkg füstölt szalonna
1 db közepes méretű vöröshagyma
20 dkg gomba
őrölt bors
0,4 l tejföl
40 dkg csuszatészta
0,25 kg túró
1 cs bacon szalonna
1 db tojás
0,15 kg füstölt szalonna