M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/22. adás – 2022.05.28. szombat 16:50

– Látogatás az Agostyáni Ökofaluban
– Újjászületett a gúthi Zöld Ház ikonikus épülete
– Muzsikál az Erdő a hubertlaki rengetegben
– Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények
– Vadvilág – Május végén, a természet mélyén…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei tanösvények
– Gasztro percek – Burgonyás töltött lepény

 

Látogatás az Agostyáni Ökofaluban

Agostyán határában, Tatától pár kilométerre, a Gerecse vadregényes mészkőrögei és erdőségei között találjuk hazánk egyik első, 1991 óta működő öko- vagy más néven élőfaluját. A létesítmény ötletes megoldásai békés hidat teremtenek a természeti, valamint a modern technikák között.

Újjászületett a gúthi Zöld Ház ikonikus épülete

Debrecentől mindössze 30km-re, egy több hektáros pagony mélyén található a gúthi erdő ikonikus épülete, a Zöld Ház. A nemzetközi színvonalú, modern vadászház, valamint szálláshely immár újjászületett, korszerű kialakítással várja a természet szerelmeseit.

Muzsikál az Erdő a hubertlaki rengetegben

A hosszú tél és a járványidőszak után irány az erdő, frissüljünk fel az erdei életközösséggel együtt! Erre kiváló lehetőség a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá a természet ritmusára a Bakony szívében, a Hubertlak környéki rengetegben.

Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények

A gyógynövények olyan lágyszárúak, melyekben az ember számára hasznos, gyógyhatású anyagok találhatók.

Vadvilág – Május végén, a természet mélyén…

Egy őz vagy egy vaddisznó nem jön zavarba a májusi vadvirág-bőség láttán, sőt. A május végi tobzódásban csak úgy élvezik a nyomelemek, vitaminok örömteli hatását, nézzünk hát körül a vadvirágok és vadállatok felettébb gazdag kapcsolata tájékán.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei tanösvények

Az erdészetek által létesített és fenntartott erdei tanösvények segítenek egy-egy környék természeti szépségeit megismerni, és a természet, az erdő működését megérteni.

Gasztro percek – Burgonyás töltött lepény

Csirkemellből főzünk egy finom húslevest, benne megfőzzük a karfiolt; a burgonyát lereszeljük, ízesítjük sóval, összekeverjük 2 egész tojással és két evőkanál burgonyakeményítővel. A vajból, lisztből vajas rántást készítünk, majd csontlével felengedjük, így kapunk egy finom, Bársonyos mártást. A maradék vajon megpirítjuk a felszeletelt gombát, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. A tortaformát kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával a burgonya felét, rárakjuk a csirkemellet, arra rakjuk a pirított gombát Erre még rámegy a Bársonyos mártás, és a végén rárakjuk újra a burgonya adagunk felét. Sütőbe helyezzük, kb. 23-35 perc alatt 160 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!

 

Premier műsorunkat 2022. május 28-án, szombaton 16 óra 50 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!