M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/20. adás – 2022.05.14. szombat 16:55

– Látogatás a lovasíjászat központjában, a Kassai-völgyben
– Várja látogatóit a dégi Festetics-kastély és angolpark
– Erdő Ernő bácsi meséi – A természetfotósok
– Vadvilág – Felpezsdülő erdő-mező
– Gasztro percek – Zöldséges nyúlragu

 

Látogatás a lovasíjászat központjában, a Kassai-vögyben

A Zselic dombjainak ölelésében, mintegy 15 hektáron terül el a Kassai-völgy, melyet Kassai Lajos, íjkészítő és a modernkori lovasíjászat megteremtője álmodott meg. A táj, az állatok és a hely szellemisége végtelen nyugalmat ad. Kisugárzása tükrözi azt az érzelemvilágot, mellyel Lajos egykoron megálmodta ezt a páratlan helyszínt.

Várja látogatóit a dégi Festetics-kastély és angolpark

A jó idő beköszöntével érdemes új kirándulóhelyeket, úti célokat keresni, és útra kelni. Mostantól új sorozattal hívjuk fel Nézőink figyelmét hazánk legszebb és a közelmúltban helyreállított, így immár régi szépségükben pompázó kastélyaira. Korábbi műsorunkban bemutattuk a Dégi Festetics kastély történetét, mai adásunkban e csodás épület és az angolpark rekonstrukciójával foglalkozunk.

Erdő Ernő bácsi meséi – A természetfotósok

A természetfotósok a világ legtürelmesebb fotóriporterei. Kizárólag a természetet, annak félénk lakói, érdekes jelenségeit fényképezik.

Vadvilág – Felpezsdülő erdő-mező

Bár a hajnalok még hűvösek és így kellemes ködök települhetnek a síkságra a kora reggeli órákban, a május, mint a bőség és az energia első tényleges hónapja, visszavonhatatlanul elérkezett.

Gasztro percek – Zöldséges nyúlragu

A szalonnát zsírjára olvasztjuk, majd rárakjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, és átforgatva rajta kicsit pirítjuk. Fűszerezzük, majd csontlével felengedjük, és pároljuk. Ezután hozzátesszük a zöldségeket, valamint fehérbort öntünk rá, így pároljuk tovább. Külön köretet nem szükséges mellé, hiszen a felhasznált és puhára főzött zöldségek maguk szolgálnak köretként. Jó étvágyat!

 

Premier műsorunkat 2022. május 14-én, szombaton 16 óra 55 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!