M5 TV – Gasztro percek – Nyúlpaprikás – 2022/18. adás – 2022.04.30.

A nyúlpaprikás elkészítéséhez a szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fűszerköményt, a pirospaprikát, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 1 l alaplével, és felforraljuk. Egy botmixerrel simára turmixoljuk, majd beletesszük a combokat, és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Addig rotyogtatjuk, amíg a combok puhára nem főnek (1-2 óra). Ha elforrt a lé a húsról és szükséges, akkor pótoljuk. Amikor megfőtt a hús, a tejfölt hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük.

 

1,5 kg nyúl
0,1 kg zsír
1 evk színes paprika
0, 2 kg vöröshagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
0,15 füstölt szalonna
kevés őrölt köménymag

0,40 kg liszt
2 db tojás
½ cs petrezselyemzöld