M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/12. adás – 2022.03.19. szombat 16:10

– Biztonságos túrázás – a Mentődrónpilóták munkája
– Önkéntesség – a fiatalok edukációjának fontossága
– 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA – 3. rész
– Vadvilág – Őzbakok harca a határban
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az önkéntesség
– Gasztro percek – Narancsos almaleves

 

Biztonságos túrázás – a Mentődrónpilóták munkája

Amint beköszönt a tavaszi idő, egyre többen ragadnak túrabakancsot és veszik célba az erdőt. Azonban bármikor bekövetkezhet a baj, eltévedhetünk, illetve baleset is érhet a vadont járva. Sok esetben a szárazföldi kutatás bonyolult, időigényes folyamat a terepadottságok okozta nehéz megközelíthetőség miatt. Éppen ezért az ilyen rendkívüli esetekre specializálódott a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete.

Önkéntesség – a fiatalok edukációjának fontossága

Korábbi adásainkból, valamint az Önkéntesen a Kárpát-medencében című sorozatból már megismerhették Pesti Balázs műsorvezetőt. Az önkéntesen elvégezhető segítségre megannyi lehetőség áll rendelkezésre, ezekből pedig Balázs is komolyan kivette a részét. Azonban fontos, hogy a civil szervezetek minél szélesebb körben szólítsák meg a fiatalabb generációt is, buzdítva őket az önkéntesség nemes feladatára.

28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA – 3. rész

A madarakra leselkedő leggyakoribb veszélyforrások az áramütés, az országúti balesetek, illetve sajnálatos módon a mérgezés. A hortobágyi Madárkórház Alapítvány ezekről a sérült vagy beteg állatokról gondoskodik megfeszített erővel, az év minden napján.

Vadvilág – Őzbakok harca a határban

Mit is látunk ekkor a természetben? Voltaképp az őzbakok nagy tavaszi magukra találását, merthogy új agancsuk immár teljesen kész, egyértelműen hadra fogható. A letisztítás és a próba ideje érkezett tehát el, az eddig kissé esetlen fiatal őz-srácokból komoly bakok kezdenek válni, akik ennek minden jelét szeretnék a világgal megmutatni.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az önkéntesség

Egyre többen vannak, akik egy ügyet, problémát annyira fontosnak éreznek, hogy saját maguk aktívan is részt vesznek a megoldásában. Ők az önkéntesek, akik díjazás nélkül végzik segítő munkájukat.

Gasztro percek – Narancsos almaleves

Az almát felkockázzuk 1×1 cm-es darabokra, majd feltesszük vízben főni. Ízesítjük cukorral, csipet sóval. Külön kevés vízben szegfűszeget és egészfahéjat főzünk ki, majd hozzáöntjük a leveshez. Facsarunk bele kevés citromlevet és narancslevet. (Fehér bort is lehet hozzáadni.) Végül vanília pudingos, tejszínes habarással sűrítjük, és narancsszörppel még ízesítünk rajta. Jó étvágyat!

 

Premier műsorunkat 2022. március 19-én, szombaton 16 óra 10 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!