M5 TV – Gasztro Percek – Rakott padlizsán – 2022/04. adás – 2022.01.22.

A padlizsánt hosszában felszeleteljük fél centiméter vastagságúra. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, erre rakjuk a darált húst. Ezután az egészet megpirítjuk, ízesítjük, sóval-borssal. A tejfölt összekeverjük a reszelt trappista sajttal. A kizsírozott és lisztezett tepsit előkészítjük! A szeletelt padlizsánt csak az egyik oldalával lisztbe, majd felvert tojásba, és ismét liszt forgatjuk, és így sütjük ki! Ezt követően a tepsiben elterítjük, erre tesszük a darált hús egy részét, szeletelünk rá paradicsomot és főtt tojást! Ennek a tetejére elkenjük a sajtos tejfölt! Így rétegezzük az egészet! A tetejére sajtos tejfölt kenünk, és a tetejére vékonyan zsemlemorzsát szórunk! Sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük!

 

Padlizsán                                         4 db közepes
Só, Bors őrölt
Darált sertéshús                              0,50 kg
Tojás                                                8 db
Vöröshagyma                                  2 fej
Zsír                                                  3 evk
Paradicsom
Fokhagyma                                     4 gerezd
Tejföl                                               0,30 l
Trappista sajt                                  0,30 kg
Zsemlemorzsa