M5 TV – Gasztro Percek – Rakott padlizsán – 2022/04. adás – 2022.01.22.
A padlizsánt hosszában felszeleteljük fél centiméter vastagságúra. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, erre rakjuk a darált húst. Ezután az egészet megpirítjuk, ízesítjük, sóval-borssal. A tejfölt összekeverjük a reszelt trappista sajttal. A kizsírozott és lisztezett tepsit előkészítjük! A szeletelt padlizsánt csak az egyik oldalával lisztbe, majd felvert tojásba, és ismét liszt forgatjuk, és így sütjük ki! Ezt követően a tepsiben elterítjük, erre tesszük a darált hús egy részét, szeletelünk rá paradicsomot és főtt tojást! Ennek a tetejére elkenjük a sajtos tejfölt! Így rétegezzük az egészet! A tetejére sajtos tejfölt kenünk, és a tetejére vékonyan zsemlemorzsát szórunk! Sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük!
Padlizsán 4 db közepes
Só, Bors őrölt
Darált sertéshús 0,50 kg
Tojás 8 db
Vöröshagyma 2 fej
Zsír 3 evk
Paradicsom
Fokhagyma 4 gerezd
Tejföl 0,30 l
Trappista sajt 0,30 kg
Zsemlemorzsa