M5 TV – Gasztro Percek – Velencei ragu – 2022/03. adás – 2022.01.15.

A vajon pirított vöröshagymára rakjuk a felcsíkozott sertéstarját, erre tesszük a zöldbabot, a hasábra vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, borssal, teszünk bele apróra vágott fokhagymát, és paradicsomlevet! Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, és készre főzzük a ragut! Emellett egy másik folyamat is zajlik, ahol a tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, a kifőtt szarvacska tésztával, majd hozzáadjuk a keményhabbá vert tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett Jénai tálba öntjük, közepére kis fészket készítünk, ebbe öntjük bele a ragut. Tetejére sajtot reszelünk. Sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

 

Zöldbab                                0,24 kg
Sárgarépa                             0,16 kg
Tarja                                      0,40 kg
Szarvacska tészta                 0,24 kg
Tojás                                     4 db
Vöröshagyma                       2 fej
Tejföl                                     3 dl
Vaj                                        0,05 kg
Trappista sajt                        0,20 kg
Só, Fehér bors
Petrezselyemzöld                 1 cs