M5 TV – Gasztro Percek – Velencei ragu – 2022/03. adás – 2022.01.15.
A vajon pirított vöröshagymára rakjuk a felcsíkozott sertéstarját, erre tesszük a zöldbabot, a hasábra vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, borssal, teszünk bele apróra vágott fokhagymát, és paradicsomlevet! Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, és készre főzzük a ragut! Emellett egy másik folyamat is zajlik, ahol a tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, a kifőtt szarvacska tésztával, majd hozzáadjuk a keményhabbá vert tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett Jénai tálba öntjük, közepére kis fészket készítünk, ebbe öntjük bele a ragut. Tetejére sajtot reszelünk. Sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Zöldbab 0,24 kg
Sárgarépa 0,16 kg
Tarja 0,40 kg
Szarvacska tészta 0,24 kg
Tojás 4 db
Vöröshagyma 2 fej
Tejföl 3 dl
Vaj 0,05 kg
Trappista sajt 0,20 kg
Só, Fehér bors
Petrezselyemzöld 1 cs