M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/03. adás – 2022.01.15. szombat 16:55

– Reviczky Gábor letette a Vadászvizsgát
– Visszaidézzük a Szentkúti adventi készülődést
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az énekesmadarak
– Gasztro Percek – Velencei ragu
– Vadvilág – 2022-es esztendő első vadvilág képei

 

Reviczky Gábor letette a Vadászvizsgát

“Az elmúlt esztendők alatt igazán mély betekintést kaphattam az erdészeti és vadászati tematikákat, illetve tevékenységeket illetően. Sok helyen jártam, sok élményben lehetett részem, azonban most egy újabb elhatározást tettem. Szerettem volna letenni a vadászvizsgát. Döntésemet tett követte, ezért beleugrottam ebbe a kalandba is, amelyet kameráinkon keresztül most Önöknek is megmutatok.”

Visszaidézzük a Szentkúti adventi készülődést

Bár a Karácsony elmúlt, az Adventet már magunk mögött tudjuk, az év legbensőségesebb időszakának felidézése újra feltöltheti lelkünket. A zene dallamán keresztül ismét elhozzuk pár képkocka erejéig azt a csodálatos érzést, melyet a Mátraverebély-Szentkúti, Nemzeti Kegyhelyen élhettek át azok, akik részt vettek az ünnepi eseményeken.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az énekesmadarak

Akárcsak mi emberek, a madarak is hanggal kommunikálnak egymással. Némely madarak olyan dallamosan hallatják hangjukat, hogy fülünk szinte zenének hallja. Ezért neveztük el őket énekesmadaraknak.

Gasztro Percek – Velencei ragu

A vajon pirított vöröshagymára rakjuk a felcsíkozott sertéstarját, erre tesszük a zöldbabot, a hasábra vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, borssal, teszünk bele apróra vágott fokhagymát, és paradicsomlevet! Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, és készre főzzük a ragut! Emellett egy másik folyamat is zajlik, ahol a tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, a kifőtt szarvacska tésztával, majd hozzáadjuk a keményhabbá vert tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett Jénai tálba öntjük, közepére kis fészket készítünk, ebbe öntjük bele a ragut. Tetejére sajtot reszelünk. Sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Vadvilág – 2022-es esztendő első vadvilág képei

Ez az évszak bizonyos kiadásban kifejezetten lehangoló. Köd, szürkeség, sehol egy nagyvad, vagy ha igen, elvétve és csak kisebb csapatokban kószál. Látványosan nem történik semmi ezekben a hetekben, ami persze így is van jól. A Tél varázslatai tünékenyek, árnyszerűen finomak, légiesek és átmenetiek. Az igazi Télben épp az az izgalmas, hogy senki nem tudja: mi történik 5 perccel később.

 

Premier műsorunkat 2022. január 15-én, szombaton 16 óra 55 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!