M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/01. adás – 2022.01.01. szombat 12:30

– Biciklizés VS. szürke szarvasmarhák
– Vadvilág – Hogyan készül az erdei valóságshow-nk?
– Kalózkodás a Körös-folyón
– Vadvilág – Blaumann Ödön természetfilmesünk, az állatok szemével
– NE így landolj egy BOEING repülőgéppel
– Az autóversenyzés viszontagságai a Pannonia Ringen

 

Biciklizés VS. szürke szarvasmarhák

Jellegzetes magyar táj, a nyári napmelegben izzó rónaság hamisítatlan hangulata fogadott minket Gyula környékén, ahol bivalyokkal, lovakkal és az őshonos, híres magyar szürkemarha példányaival is találkozhat a látogató.  Természetesen csak akkor, ha hajlandó elszakadni az autó kényelmétől, hogy biciklire szállva, csöndben és lassan, egészen új perspektívából fedezze fel e megkapó tájat.

Vadvilág – Hogyan készül az erdei valóságshow-nk?

Kedves Nézőink megszokhatták, hogy hétről hétre Blaumann Ödön vadfilmes kollégánk erdei-mezei “filmcserkeléseinek” eredményeit tárjuk Önök elé. A szövegíró ugyancsak évek óta Gróf Miklós kollégánk, aki most elengedte magát egy kissé és így – szilveszteri hangulatban – megpróbálta elképzelni: hogyan érezheti magát vadfilmes „szaktársa” egy forró, 38 fokos nyári napon az aktuális „Mindennapi Vadvilág” képeinek összeállítása idején.

Kalózkodás a Körös-folyón

Szilvapálinkája hungarikum, kosár- és gyékényfonó portékái kivételes minőségűek, húsipari termékei a térség legfinomabbjai közé tartoznak. A Körösök fővárosának is nevezett Békés ráadásul a vizes kalandok szerelmeseit is ezrével vonzza. Legyen szó kajakozásról, strandolásról vagy épp motoros hajózásról, izgatottan várjuk, hogy felfedezzük ezt a vadregényes tájat.

Vadvilág – Blaumann Ödön természetfilmesünk, az állatok szemével

“Meg kell mondjam maguknak: az utóbbi időben egy nyugodt percem sincs a legelészésre. Pedig épp most vannak a legfinomabb zuzmók. Sőt még a kamillák is kinyíltak, erre vágytam egész évben… és erre mi történik? Az utóbbi időben egyfolytában megjelenik valami köpcös, zöld-ruhás, gumicsizmás manó a susnyásban. Nagyon okosnak hiszi magát, lassan, kúszva araszol felénk, azt hiszi nem látjuk az istenadtát.. pedig egy muflonszem mindent lát.”

NE így landolj egy BOEING repülőgéppel

Sokan nem is gondolnák, hogy Alsómocsolád község mennyi színes programmal várja a vidékre érkezőket. A helyi Interaktív Tárházban egy repülőgép szimulátor is található. Nem is késlekedtünk, rögvest ki is próbáltuk.

Az autóversenyzés viszontagságai a Pannonia Ringen

A Pannonia Ring a Hungaroring után Magyarország második legfontosabb autó- és motorverseny pályája. Akár 260 km/h-s sebességgel is repeszthetnek rajta a versenyzők. Természetesen ezt a kalandot nem hagyhattuk ki. Nagy izgalmaknak néztünk elébe.

 

Premier műsorunkat 2022. január 1-én, szombaton 12 óra 30 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!