M5 TV – Gasztro percek – Fogas Kárpáti módra – 2021/51. adás – 2021.12.18.

A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, lepirítjuk az olajon, majd felöntjük fehérborral, és a felére forraljuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsit összevágott zöldfűszereket. Egy serpenyőt hevítünk, majd a halszeleteket alapos leszárítás után megsózzuk, és az olajon először a sima felüket pirítjuk aranybarnára, majd a bőröset is, végül a bőrös felükkel felfelé rádobjuk a vajat, amit habzáskor kanállal a filékre locsolgatunk.

 

Fogas                                  0,80 kg
Gomba                                0,16 kg vagy 4 fej
Rákhús                                0,20 kg
Tejszín                                 2 dl
Fehérbors
Fehérbor
Vaj                                       0,20 kg
Citrom                                 1 db
Burgonya                            1 kg

 

m5,Erdei utakon – Reviczky Gáborral,Reviczky Gábor,gasztro percek,gasztronómia,rácz lajos,fogas kárpáti módra