M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/49. adás – 2021.12.04. szombat 13:05

– Megújuló turistatájékoztató jelképek
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Országos Kéktúra
– Sokorópátka község – nyüzsgő civil közösség
– Megnyílt a Bölcső-hegyi kilátó
– Erdő Ernő bácsi meséi – Tűlevelek
– Vadvilág – December kezdetén, erdők-mezők rejtekén

 

Megújuló turistatájékoztató jelképek

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Szabványügyi Testület együttműködésében újult meg az első magyar turistatájékoztató jelképek szabványa. Ennek nyomán, a mintegy 90 éve működő, természetjárókat kiszolgáló jelzésrendszer újabb szimbólumokkal és alkalmazási szabályokkal bővült.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Országos Kéktúra

A természetjárás az 1920-as évektől tekintve rendkívül népszerű volt Hazánkban. Az egész országot átszelő gyalogos túraútvonal terve 1928-ban született meg – ez lett a Kéktúra.

Sokorópátka község – nyüzsgő civil közösség

Magyarország észak nyugati tájára látogatunk most, ahol egy olyan falu – és annak tevékeny élete – tárul fel előttünk, mely rendkívül erős civil közösséggel rendelkezik. E vidék nemcsak természeti és történelmi értékei, de mondavilága kapcsán is kiemelendő.

Megnyílt a Bölcső-hegyi kilátó

A Pilisi Parkerdő turisztikai infrastruktúrája új kilátóval gyarapodott. A természetjárók immár az 587 méter magas Bölcső-hegyen átadott, borovifenyő-gerendákból készült kilátóból élvezhetik az innen nyíló körpanorámát.

Erdő Ernő bácsi meséi – Tűlevelek

Bár a fenyőket örökzöld fának szokás nevezni, ez nem jelenti azt, hogy nem cserélik le tűleveleiket. A levélzet váltásának módjáról mesél Erdő Ernő bácsi.

Vadvilág – December kezdetén, erdők-mezők rejtekén

A tél lehet bármennyire is megkapó, hatalmas, féktelen, vagy épp szelíd, majdhogynem tavaszias színekben játszóan csalóka…valójában folytonos próbatétel, váratlanság, a kegyelmi napsütés rövid perceit drámaian kettévágó hóförgeteg lehetősége, ónos esőben jégpáncélt öltő nélkülözés….  a Tél: maga a kiszámíthatatlanság.

 

Premier műsorunkat 2021. december 4-én, szombaton 13 óra 05 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!