M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/46. adás – 2021.11.13. szombat 12:30

– Gímszarvas trófeaszemle Alsóperén
– Dallamok az erdő mélyén – énekel a Cantemus Kórus
– Családi nap a Zselici erdőben
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Vallás és Erdő
– Vadvilág – A vaddisznók búgási időszaka
– Gasztro percek – Egri gömbpalacsinta

 

Gímszarvas trófeaszemle Alsóperén

Az idei szarvasbőgést főként az aszályos időjárási körülmények, valamint a hirtelen változó hőmérsékleti különbségek nehezítették. Ennek ellenére azonban mintegy 82 trófeából álló kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők és szakemberek Alsóperén, a Verga Zrt. idei trófeamustráján.

Dallamok az erdő mélyén – énekel a Cantemus Kórus

A Muzsikál az Erdő programsorozatának korábbi felvételeivel, és ezáltal a könnyed dallamok varázslatával idézzük most vissza a kellemes nyári hangulatot.

Családi nap a Zselici erdőben

Természet, vadászat, kultúra – ezen mottó keretében rendeztek Családi napot a Sefag Zrt. munkatársai a Zselici Erdőben, melyre szakemberek, civil érdeklődők, valamint kicsik és nagyok kíváncsi sokaságát várták.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Vallás és Erdő

A természet és a hit a legbensőbb kapcsolat. Gyakran kötjük össze a természet tisztaságát a hit erkölcsi tanításainak tisztaságával. A keresztény vallás is fontos inspirációt látott az erdőben.

Vadvilág – A vaddisznók búgási időszaka

Mai epizódunk teljes egészében a vaddisznókról szól, annak apropóján, hogy október vége óta tart a faj párzási időszaka, a búgás. Nem marad le azonban az sem e fontos eseményről, aki decemberben vagy január elején akarja elcsípni a verekedő kanok csatározását.

Gasztro percek – Egri gömbpalacsinta

Sütünk 8 db palacsintát, elkészítjük hozzá a tölteléket: a tejet, cukrot, a darált diót őrölt fahéjat, mazsolát összefőzzük sűrű masszává! Kiterítünk egy tiszta konyharuhát, megkenjük vajjal a közepét, rárakjuk az első palacsintát, megkenjük a diós töltelékkel majd a következőt is, és így rétegezzük. A végén összekötjük a konyharuha négy sarkát, így egy gömbforma alakul, majd hideg tejbe feltesszük főni. Mikor felforr, tíz percig benne hagyjuk pihenni! Kifordítjuk a konyharuhából, a maradék tejből sűrű vanília krémet főzünk, a palacsintát egy kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, erre öntjük rá a sűrű vaníliakrémet, majd felmelegített sütőbe rakjuk. Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Sütőből kivett palacsintára rákenjük a tojásfehérje habot, és kb. 140 fokos sütőbe visszahelyezve készre sütjük 15 perc alatt.

 

Premier műsorunkat 2021. november 13-án, szombaton 12 óra 30 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!