M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/41. adás – 2021.10.09. szombat 12:30

– Cukiságok a Pákozdi Pagonyban
– Vadvilág – Dámbarcogás a keleti végeken
– Országos Vadásznap a Gödöllői Király Kastély parkjában
– Értékmentés Pörbölyön – a kiállítási pavilon felújítása
– Gasztro percek – Vörösboros kacsacomb

 

Cukiságok a Pákozdi Pagonyban

A Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum a Velencei-hegység és a Velencei-tó között található közel 100 hektáros kirándulóhely. A Pagony gazdag növény- és állatvilágával kiváló lehetőséget kínál a természet iránt érdeklődők számára. A vadasparkban több mint 7 hektáros területen természetes környezetükben figyelhetők meg hazánk nagyvadjai, a gím- és a dámszarvas, a vaddisznó, muflon, valamint az őz.

Vadvilág – Dámbarcogás a keleti végeken

Folytatjuk cserkelésünket a dámbarcogás nyomában, ezúttal azonban az ország keleti szegletébe, elsőként a Guthi Erdészethez látogatunk, Debrecentől alig 30 kilométerre, Nyírpazony határába.

Országos Vadásznap a Gödöllői Király Kastély parkjában

Az idei Országos Vadásznapnak egy igen impozáns tér szolgált helyszínéül, nevezetesen a Gödöllői Királyi Kastély és környéke. Az emelkedett hangulatú forgatagban kicsik és nagyok is találhattak maguknak kedvező programokat. Az igazán szemfülesek pedig még magával Erzsébet királynéval is találkozhattak.

Értékmentés Pörbölyön – a kiállítási pavilon felújítása

Értékmentés, értékmegőrzés, valamint értékfelmutatás. Talán ezek a szavak jellemzik a leginkább a Pörbölyön felújított, vörösfenyőből készült kiállítási pavilon lényegét. A kiállítótér átadása előtt Sümegi József diakónus felszentelte az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére felállított keresztet.

Gasztro percek – Vörösboros kacsacomb

Ezúttal egy szárnyas étel elkészítését ejtjük meg gasztronómiai blokkunkban. Kacsacombbal szolgálunk, méghozzá vörösboros segítségével, melyet a sütés előtt öntünk hozzá a kacsacombokhoz. Amíg a húsok sülnek, addig köretként elkészíthetjük mellé a tepertőkrémes burgonyakrokettet.

 

Premier műsorunkat 2021. október 9-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!