M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/38. adás – 2021.09.18. szombat 12:45

– A gemenci erdő titkai – a gímek otthona
– Emlékkereszt Kám község határában
– Erdő Háza átadás Sopronban – 70 éves a TAEG Zrt.
– Vadvilág – Lecsendesedő gímszarvas bőgés
– Gasztro percek – Rakott, gombás, paprikás csirkecomb

 

A gemenci erdő titkai – a gímek otthona

A Gemenci erdő egy természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő, mely a Duna mentén fekszik. Növény- és állatvilága igen gazdag, nagyvadjai közül a dám- és a gímszarvas kiemelendő, melyek világhírűvé tették a területet. A helyszín és az itt jelenlévő gímszarvas állomány múltjáról és jelenéről érdeklődtünk a Gemenc Zrt. munkatársától.

Emlékkereszt Kám község határában

Az 52. Eucharisztikus Világkongresszus magyarországi megrendezésének emlékére, Kám község határában, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. egy 5 méter magas emlékkeresztet állíttatott. A Jeli Arborétum közelében található helyszín ezentúl nemcsak csodálatos környezetével,  hanem eme szakrális emlékhely jelenlétével is biztosíthatja a természetkedvelő turisták lelki feltöltődését.

Erdő Háza átadás Sopronban – 70 éves a TAEG Zrt.

A soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Az ünnepségre egy avatás keretében került sor, melynek eredményeként átadták az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot.

Vadvilág – Lecsendesedő gímszarvas bőgés

Néhány hete Zalában kezdtük cserkelésünket a szarvasbőgés elején, mai adásunkban pedig visszatérünk ugyanide, hogy immár a szeptemberi ködök, varázslatos napfelkelték, a lenyugodott Nyár aranyló zárónapjaiban keressük a zalai bőgés utolsó dalnokait.

Gasztro percek – Rakott, gombás, paprikás csirkecomb

Egy pörkölt alapot készítése után, ebben pároljuk az apró kockára vágott csirkecombot, majd később gombát és tejfölt hozzáadva ízesítjük. Ezután összekeverjük a megfőzött lebbencs tésztával, majd kizsírozott, zsemlemorzsázott tepsibe helyezzük. Felkarikázott paradicsomot, paprikát és mozzarellát teszünk rá. Tejföllel megkenve sütőbe helyezzük, majd készre sütés után tálaljuk.

 

Premier műsorunkat 2021. szeptember 18-án, szombaton 12 óra 45 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!