M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/37. adás – 2021.09.11. szombat 12:05

– A fafaragás művészete
– Faszobrász verseny Gyenesdiáson
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdőgazdálkodás 3 célja
– Vadvilág – Gímszarvasbikák, a szeptemberi erdő urai
– Németbánya – A Bakony ékszerdoboza
– Gasztro percek – Szarvasgombás csirkeraguleves

 

A fafaragás művészete

A fák, melyek akár hegyen, akár síkságon jönnek szembe velünk, minden esetben elvarázsolják lelkünket. Azonban nemcsak erdeink fő elemeiként csodálhatjuk meg küllemüket, hanem különböző műremekként, faragott dísztárgyként újjászületve is felüdítheti belsőnk energiáját. A fafaragás mesterségébe nyerhetünk egy rövid betekintést.

Faszobrász verseny Gyenesdiáson

Nem távolodunk el előző témánktól, ellenben most egy kissé zajosabb és veszélyesebb üzem munkálataiba avatjuk be Önöket. A láncfűrészes fafaragással ismerkedünk meg következő helyszínünkön, a Gyenesdiási Nemzetközi Fafaragó versenyen.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdőgazdálkodás 3 célja

Hazánkban az erdőgazdálkodás sohasem egyenlő a fakitermeléssel. Az erdőgazdálkodás természeti értékeket óv, turisztikai lehetőségeket teremt, valamint gazdasági eredményeket produkál a faanyag előállításával.

Vadvilág – Gímszarvasbikák, a szeptemberi erdő urai

Van úgy, hogy közel s távol szemernyi szarvastehén sem időz a környéken – mégis, a felhevült urak ha kell, ha nem, megvívnak egymással, elvégre a bőgés nem csupán a tehenekkel való kapcsolatot jelenti. A szarvasbőgés lelki, fizikai és hormonális állapot, melynek idején legkevésbé a hűvös normalitás jellemzi a szarvasbikák többségét.

Németbánya – A Bakony ékszerdoboza

A bakonyi erdők által körülölelt, Veszprém és Pápa között elhelyezkedő, Németbánya település a maga nyugalmával, erdőszéli hangulatával igazán megnyerő helyszínként terül el a Pápai járásban. Ismerjük meg közelebbről ezt a Veszprém megyei községet.

Gasztro percek – Szarvasgombás csirkeraguleves

Gasztro percek című műsorblokkunkban ezúttal házigazdánk, Reviczky Gábor is részt vesz, méghozzá egy csodálatos, szarvasgombás, igazán finom étel elkészítésével. Séfünkkel, Rácz Lajossal hamar megtalálta a közös hangot, így hát gyorsan bele is csaptak étkünk elkészítésébe.

 

Premier műsorunkat 2021. szeptember 11-én, szombaton 12 óra 05 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!