M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/35. adás – 2021.08.28. szombat 12:45

– Látogatás a szalatnaki Lámatónál és környékén
– Látkép a Nagyvázsonyi katonai torony-kilátóból
– Normandiai partraszállás – kiállítás Dunaszegen
– Vadvilág – Gímszarvasok bőgése Villány mellett
– Gasztro percek – Sertésszűzérmék Palatinus módra

 

Látogatás a szalatnaki Lámatónál és környékén

A natúrparkok, a tájjelleg-védelem és a fenntartható vidékfejlesztés szervezeti egységei, olyan – lehetőleg nagy kiterjedésű természeti kultúrtájat jelentenek -, melyek egyben mintaszerű rekreációs területként is szolgálnak. Egy ilyen helyszínre látogattunk most el, méghozzá a Hét Patak Gyöngye Natúrpark szalatnaki térségébe, ahol a Lámató állatsimogatót és a horgásztavat tekintettük meg.

Látkép a Nagyvázsonyi katonai torony-kilátóból

A Nagyvázsony határában található egykori katonai torony, egy közös együttműködés keretében, közjóléti funkciót kapott. A korábbi hadi funkciók után ezentúl a természetkedvelőket szolgálja majd a létesítmény, hiszen kilátóként nyílik meg a látogatók előtt.

Normandiai partraszállás – kiállítás Dunaszegen

Több nemzet hagyományőrzőinek jóvoltából Dunaszegen került megrendezésre egy fontos történelmi eseményre emlékező program. A Normandia partraszállást körüljáró, valamint a II. világháborút is témájának választó eseményre számos kíváncsi szemlélődő érkezett, kicsiktől a nagyokig.

Vadvilág – Gímszarvasok bőgése Villány mellett

Mai kiadásunkban Baranyában,  a Bóly-Villány-Udvar háromszögben kalandozunk, látogatásunknak pedig nyomós oka van: megkezdődött az őszi erdő első nagyszabású látványossága: a gímszarvasok bőgése.

Gasztro percek – Sertésszűzérmék Palatinus módra

Magyaros ízek, magyaros színek, ebben az ételben mind együtt! Apró változtatások egy lecsós szeleten, és máris egy új és finom ételt kapunk, mely az ízlelőbimbókat igencsak megdolgoztatják.

 

Premier műsorunkat 2021. augusztus 28-án, szombaton 12 óra 45 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!