M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/33. adás – 2021.08.14. szombat 12:50

– A dégi Festetics Kastély angolparkja
– Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?
– Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál
– Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme
– Gasztro percek – Szarvashúskrémleves

 

A dégi Festetics Kastély angolparkja

A Balaton keleti medencéjétől alig 35 kilométerre délkeletre, a dégi süllyedék patakokkal, löszhátakkal, tavakkal tarkított hangulatos vidékén találhatjuk  Dég községet. Ezen a helyszínen teszünk most egy kisebb kirándulást, méghozzá a Festetics-kastély angolparkjának bővebb megismerése érdekében.

Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?

A természetjárók azok az emberek, akik rendszeresen kijárnak a természetbe, felfedezve annak szépségét, páratlanságát. Mindenki más céllal indul neki erdőnek-mezőnek; ki a séta kedvéért, ki a látványosságok megszemléléséért.

Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál

Újabb modern erdei szálláshelyek szolgálják a természetjárók érdekét, hiszen a Kéktúra útvonala mentén fekvő Zsigárdi Erdei Lak megújulására és ennek ünnepélyes felavatására került sor.

Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám

“Ezt a királyi fenséget, ezt a nagyvad-eleganciát csak a legjobb vadászterületeken találni meg s legfőképp ennek az állatfajnak a megjelenésében, amely mai kalandozásunk célpontja: a gyulaji dám.”

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme

Magyarország területének jelentős része közel 10%-a esik természetvédelmi oltalom alá. Ezek a területek nagyrészt az erdőket érintik, mivel e részek őrzik a természeti értékek, a ritka fajok – a csak Hazánkban előforduló –, életközösségek javát.

Gasztro percek – Szarvashúskrémleves

Nemcsak zöldségből és gyümölcsből lehet finom krémlevest készíteni, hanem akár húsokból is. Az húsételekkel nagyon sok ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint, valamint fehérjét vihetünk be a szervezetünkbe. Ugyanolyan egészséges, testnek-léleknek egyaránt tápláló finomságot készíthetünk belőlük.

 

Premier műsorunkat 2021. augusztus 14-én, szombaton 12 óra 50 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!