M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/26. adás – 2021.06.26. szombat 12:40

– Állatvédelem és felelősségteljes gondoskodás
– Többfunkciós központtal a vadászatért
– Június végén az erdő szélén…
– Tiszta erdő, gondos ember
– Erdő Ernő bácsi meséi – Csaláncsípés
– Gasztro percek – Brassói aprópecsenye

 

Állatvédelem és felelősségteljes gondoskodás

Napjainkban az állatvédelmi tevékenységek egyre nagyobb szerepet kapnak a társadalomban. Sajnos egyre gyakrabban hallani bántalmazott, rossz körülmények között tartott háziállatokról. Korábbi adásunkban már bemutattuk Bambi és nevelőanyja, Marianna Schallenberg különleges kapcsolatát. A grófnő hatalmas állatkedvelő hírében áll és igyekszik minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Ezúttal saját otthonában látogattuk meg, négylábú kedvencei körében.

Többfunkciós központtal a vadászatért

Az Országos Magyar Vadászkamara, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szervezetének szerteágazó munkája a vadászok vizsgáztatásától a gyermekek élményszerű oktatásáig számtalan elemből áll. Ezen események megszervezéséhez most egy új székház is segítségül szolgál majd.

Június végén az erdő szélén…

Szápár, Balinka, Isztimér, Bakonycsernye… – mai adásunkban a Bakony keleti végeinél, a Móri-árok melletti területeken pillantunk bele a nyári erdő mindennapi életébe.

Tiszta erdő, gondos ember

Korunk és a társadalom egyik legnagyobb problémája a környezetterhelés, azon belül is az illegális hulladék. Az erdei környezetben eldobott évi több tonnányi szemét pedig amellett, hogy elcsúfítja a természet szépségét, a vadállomány életét is veszélyezteti. A somogyi erdő környékén tevékenykedő erdészek megfeszített munkájukkal igyekeznek folyamatosan megtisztítani az erdőt, valamint felhívni a figyelmet a környezet megóvására. Ez azonban, koránt sem egyszerű feladat, mivel az illegális hulladék szinte folyamatosan „újra termelődik”.

Erdő Ernő bácsi meséi – Csaláncsípés

Minden növénynek van ellensége, ezért mindegyiknek szüksége van valamilyen védekezésre. A csalán módszere különleges, hisz levelei szélén vékony tüskék találhatóak. Ezért kell kellő óvatossággal járni az erdőt, parkokat, hisz csaláncsípés esetén a növény gyulladáskeltő anyaga erős kiütést okoz.

Gasztro percek – Brassói aprópecsenye

Brassóy Károly asztalosmester a születésnapjára óbudai majoránnás pecsenyét kért. Pepi néni sajnálta a sok húst, ezért apróra vágta, hogy soknak nézzen ki, és úgy keverte össze a tarhonya garnírunggal. Nevet is adott neki: „Pecsenye Brassóy Úr kedvére”. Az „apró” jelzővel csak tréfából egészítették ki, mivel a hús, nagyon apróra sikerült. Ez az étel története. Adásunkból viszont kiderül, hogyan is készül el étkünk a “gyakorlatban”.

 

Premier műsorunkat 2021. június 26-án, szombaton 12 óra 40 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!