M5 TV – Gasztro percek – Legényfogó leves – 2021/22. adás – 2021.05.29.

Az apróra vágott hagymát vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és zöldségeket és kevés ketchupot. Néhány percig együtt pirítjuk, fűszerezzük és felengedjük kevés vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd mielőtt a hús puhára fő, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zöldborsót is. Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen és készre főzzük. Hozzáadjuk a külön vízben főtt galuskákat. Közben a tejszínt és a lisztet csomómentesre kavarjuk, felengedjük egy kevés forró lével, majd óvatosan állandó kavarás mellett a pötyögő levesbe csorgatjuk. Ekkor mehet hozzá a megmosott és apróra vágott csirkemáj, valamint a vagdalt kapor is. Összefőzzük, csepegtetünk bele pár csepp citromlevet, és már lehet is tálalni.