M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/14. adás – 2021.04.03. szombat 12:40

– Húsvéti készülődés Sopronban
– Városierdő-fejlesztés Budakeszin
– Keleti kitekintés – Sárréti kirándulás
– Látogatás a szolnoki Bagolyvár Vadasparkban
– Gasztro percek – Ferdinánd sütemény

 

Húsvéti készülődés Sopronban

Sajnos idén is elmarad a húsvéti készülődés a soproni Kőhalmi Vadászati Múzeumnál. Nem úgy, mint pár évvel ezelőtt, amikor is kicsik és nagyok gyülekeztek a nyuszisimogatóhoz, vagy éppen odabent rajzoltak, festettek, hímes tojásokat valamint fából húsvéti nyuszikat készítettek.

Városierdő-fejlesztés Budakeszin

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapest környékén városierdő-fejlesztéseket hajt végre több területen is. Ezeknek az erdőknek a természetvédelmi célú fejlesztése áll a középpontban, mely egyben a klímaváltozásra történő felkészítést is magába foglalja. Hogy miért van erre szükség és hogyan zajlik le ez a bonyolult folyamat, azt elhivatott szakemberektől tudhatjuk meg.

Keleti kitekintés – Sárréti kirándulás

Oly sok erdei barangolás után ezúttal az ország keleti részében fekvő területre, a Berettyó-Körösvidék mocsaras nyugati kistájára, a Sárrétre kirándulunk. Régi nagysága, mely a 150 ezer holdat is elérte, a XIX. század végi vízrendezési munkálatokkal, folyószabályozásokkal ugyan a töredékére apadt, ennek ellenére egy 620 négyzetkilométeres területen mind a mai napig a víz az úr.

Látogatás a szolnoki Bagolyvár Vadasparkban

A szolnoki Bagolyvár Vadaspark dolgozói számos új fejleményről adtak hírt különféle online felületeken a park kötelező zárva tartása alatt. Stábunk lehetőséget kapott, hogy bekukkanthasson kapuikon túlra.

Gasztro percek – Ferdinánd sütemény

Ez az étel a legendák szerint Horthy Miklós kormányzó kedvenc desszertje volt, egy karcagi szakácsnő készítette mindig neki és így maradt ránk ez a recept! Ez egy kelt tészta, amely cukrozott vaj hozzáadásával, hajtogatással, kenéssel, vágással, zománcozott kis fazékban kisütve készíthető el.

 

Premier műsorunkat 2021. április 3-án, szombaton 12 óra 40 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!