M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/11. adás – 2021.03.13. szombat 12:35

– A Bőszénfai Szarvasfarm lakói
– ÚTI CÉL – A Karád-Csiszárhegyi Vadászház
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Ős- és idegenhonos fák erdeinkben
– Erdőfelújítás Budapest belterületén
– Gasztro percek – Sertésszűz Villeroy módra

 

A Bőszénfai Szarvasfarm lakói

Bőszénfa egy – a zselici dombok között megbúvó – kis falu, ami már több mint 20 éve ad otthont az ország egyik legkülönlegesebb vadasparkjának. A Szarvasfarm csupán egy egyszerű kutatási programnak indult, ma azonban már ennél sokkal többről van szó.

ÚTI CÉL – A Karád-Csiszárhegyi Vadászház

Karád-Csiszárhegyen – egy nyugodt, békés, csendes környezetben -, a Balatontól nem messze található egy vadászház, amely számos sétának, kirándulásnak, túrának lehet kiindulópontja. Ezeken túl természetesen – a járványügyi óvintézkedések betartása mellett – szállóvendégeket is fogad.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Ős- és idegenhonos fák erdeinkben

Egy erdő növény- és állatközössége hosszú évmilliós fejlődés eredménye. Vannak fafajok, melyek kontinensünk, így Hazánkban is őshonosak, tehát földtörténeti korok óta jelen vannak. Ezzel szemben vannak a “betolakodó” fajok, melyek a későbbi időkben “érkeztek” Hazánkba.

Erdőfelújítás Budapest belterületén

A nagyvárosok élhetősége és jövője szempontjából létkérdés a zöldfelületek aránya és állapota, ugyanakkor jellemzően épp a nagyvárosokban korlátozott az erre rendelkezésre álló terület. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért természetvédelmi célú városierdő-fejlesztést indít Budapesten. Az erdőmegújítások két helyszíne a XII. kerületi Budakeszi-erdő, valamint a X. kerületi Kőbányai Határ-erdő.

Gasztro percek – Sertésszűz Villeroy módra

Sertésszűz pecsenye szeletek, a sertés legnemesebb húsrésze, könnyű szerkezet miatt igen nagy az élvezeti értéke! Ha ehhez hozzátesszük a sonkás besamelmártást, és jellegzetes Bécsi bundázást alkalmazunk, akkor hagyományos ízeket kapunk. Zöldséges rőzse ágyon tálaljuk!

 

Premier műsorunkat 2021. március 13-án, szombaton 12 óra 35 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!