M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/10. adás – 2021.03.06. szombat 12:40

– Látogatás a Petesmalmi Vidraparkban
– Erdei vad-kavalkád a tél végén
– Nyugodt hangulat a Budakeszi Vadasparkban
– Gasztro percek – Öreglaki vadmalac leves

 

Látogatás a Petesmalmi Vidraparkban

A petesmalmi tórendszer Magyarország egyetlen vidraparkjának ad otthont, amely menhely is egyben az elárvult vagy sérült egyedek számára. A park legfőbb célja, hogy saját, természetes közegében mutassa be ezt a Nyugat-Európából már csaknem teljesen eltűnt, menyétféle ragadozót.

Erdei vad-kavalkád a tél végén

Bár a Természet még kissé szoborszerű, lekopaszodott állapotban várja a tavaszt, vaddisznóink, az erdei valóságshow állandó résztvevői már érzik a változás közeledtét.  A tavasz küszöbön áll. Nincs már sok hátra, hogy a lecsupaszított természeti díszlet ismét felöltse susogó zöld ruháját.

Nyugodt hangulat a Budakeszi Vadasparkban

Ez a tél most kicsit más volt, mint a többi a Budakeszi Vadaspark állatai számára, hiszen – a gondozóikon kívül – hónapok óta nem érkeztek hozzájuk látogatók. Most megtudhatjuk, hogyan is teltek csendes hétköznapjaik.

Gasztro percek – Öreglaki vadmalac leves

Ez az étek, egy-tál étel vad-apró húsból készül, az ízek kavalkádja, egy jó vadászat után, egy esti baráti beszélgetéshez nagyon finom étel. Karakteres íz, savanykás összhatással! Megtalálható benne: vadhús, gomba, sárgarépa, petrezselyemgyökér, szerecsendió, tejszín, citrom.

 

Premier műsorunkat 2021. március 6-án, szombaton 12 óra 40 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!