M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/42. adás – 2020.11.14. szombat 12:25

– A Bagolyvár Vadaspark új kifutói és lakói
– Bakancsos turizmus Alsóvadácson – új fogadó épült
– Úti cél: Sástói kilátó és festői környéke
– Szarvasgomba feldolgozó Szolnokon
– Családi piknik és “Rumcájsz” Lengyel-Annafürdőn

 

A Bagolyvár Vadaspark új kifutói és lakói

Szolnok külvárosában, erdei környezetben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat a Bagolyvár Vadaspark. A parkban sétálva hazánk vad-, házi- és hobbi állataival ismerkedhetünk meg, figyelhetjük viselkedésüket, emberekhez való viszonyukat. A látogatószám folyamatos növekedése miatt az újonnan kialakított kifutókkal immár 28 ezer négyzetméternyi területen lehet megcsodálni az állatokat természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

Bakancsos turizmus Alsóvadácson – új fogadó épült

A Süttői Erdészet területe a Dunántúlon, a Dunazug hegység legnyugatibb részén, a Gerecsében található. Eme festői vidék igen kedvelt célpontja a bakancsos turizmus kedvelőinek. A régiót bejáró, megfáradt természetkedvelőket az újonnan megnyitott alsóvadácsi turisztikai fogadópont is várja egy kis pihenésre.

Úti cél: Sástói kilátó és festői környéke

Mátrafüred és Mátraháza között helyezkedik el hazánk legmagasabban fekvő mesterséges tava, a Sástó, melynek tengerszint feletti magassága 507 méter. A kicsinyke, vadkacsákban bővelkedő tó közkedvelt célpont a kirándulók számára.

A környéken már távolról is könnyedén észrevehető az 53 méter magas Sástói kilátó, melyhez a fahidakon átsétálva juthatunk el. Érdekessége, hogy az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátót egy üzemképtelen fúrótoronyból alakítottak ki.

Szarvasgomba feldolgozó Szolnokon

Napjainkban a szarvasgomba gasztronómiai jelentősége egyre jobban nő. Ugyan még kuriózumnak számít, figyelembe kell azt is venni, hogy az ételek elkészítéséhez csupán néhány grammra van szükség. Szolnok új szarvasgomba feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is nagy múltra visszatekintő szarvasgomba gyűjtés, illetve fogyasztás hagyományának újjáélesztéséhez.

Családi piknik és “Rumcájsz” Lengyel-Annafürdőn

“Ha már ennyi szó esett az ételeinket színesebbé tevő szarvasgombáról, látogassunk el Lengyel-Annafürdőre, a Rumcájsz erdei főzőversenyre. A Gyulaj Zrt. családi piknikjén különleges falatokat kóstolhattam és egy igen komoly feladatot is kaptam… Vessük bele magunkat az események forgatagába, no és persze jöjjön maga Rumcájsz is!”

 

Premier műsorunkat 2020. november 14-én, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!