M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/41. adás – 2020.11.07. szombat 12:25

– Izgalmas íjászverseny Lovasberényben
– Új vadászati emlékérem született
– Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben?
– “Az erdő ihlette” – trófeák és festmények Kaszón

 

Izgalmas íjászverseny Lovasberényben

A Velencei-hegységben megbúvó, Lovasberény mellett elhelyezkedő Lujza-majori halastó partján egy igen látványos – és egyben a hagyományőrzést is szolgáló – vadászíjász verseny megrendezésére került sor október hónap során. A találkozó lehetőséget adott azoknak, akik a vadászati módok ezen műfaját képviselik, valamint a rendezvény felkészülésként is szolgált a jövő évi, Hazánkban megrendezendő, világra szóló eseményre is.

Új vadászati emlékérem született

Október 7-e egy kiemelkedő nap volt, az immáron hetedik éve megrendezett, jótékonysági vadászati rendezvények történetében. A kápolnásnyéki Halász-kastélyban az alapító, Fejes László egy emlékérmet mutatott be, melyet Gróf Széchenyi Zsigmondról, az egyik legismertebb magyar vadászról neveztek el.

A rendezvény jelentőségét nem csak az emlékérem bemutatása adta. Az események sorát egy együttműködési nyilatkozat aláírása követte, mellyel hivatalosan is bejelentették, hogy a Jótékonysági Vadászat december 27-ei programja immár a határokon kívül is megjelenik.

Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben?

Az lakói közül némely állatok növényeket, füvet, faleveleket eszegetnek, mint a szarvas vagy az őz. De vannak olyan fajok is, melyek más állatokkal táplálkoznak: a hazai erdőkben a leggyakoribb a róka.

“Az erdő ihlette” – trófeák és festmények Kaszón

A hagyományos kaszói trófeaszemlék minden esztendőben nagy érdeklődésre tartanak számot. Az idei évben is számtalan, díszes fejéket helyeztek közszemlére a Kaszó Zrt. munkatársai. A szarvasbika-vadászat idénye 2020-ban a koronavírus-járvány miatt kisebb nehézségekbe ütközött, de a végeredményt látva, senkinek nem lehetett oka panaszra.

A trófeaszemle mostani eseményén nem csak az ékes fejdíszek látványa ejthette rabul a jelenlévőket, hanem Prihoda Judit festő- és grafikusművész kiállítása is. A művésznő a kaszói erdők varázslatos világában hosszabb időt is eltölthetett az utóbbi hónapokban.

Premier műsorunkat 2020. november 7-én, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!