M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/38. adás – 2020.10.17. szombat 12:25

– Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – EU-s projektek a hazai erdőkben
– Fourtissimo – modern muzsika a vadásznapon
– Erdészportré – Kuslits István kitüntetett erdésszel
– Környezeti nevelés a Pusztavámi Erdei Iskolában

 

Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Napjainkban egyre többen hangsúlyozzák a felelős állattartás fontosságát, azonban sajnos az állattulajdonosok kisebbik fele az, aki valóban ennek megfelelően gondozza házikedvencét. A minden évben megrendezett Állatok Világnapja kiváló alkalom arra, hogy felismerjük, miként éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében különleges, interaktív programokkal és előadásokkal várta látogatóit. Ezek során kicsik és nagyok játszva ismerhetik meg az állatok védelmének fontosságát.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – EU-s projektek a hazai erdőkben

A magyar erdők különlegességük, és viszonylagos természetességük folytán, kiemelt figyelmet és jelentős anyagi támogatást kapnak az Európai Uniótól. A természet-helyreállítási és -megőrzési feladatok azok, amik során – az uniós forrásokat is felhasználva – fenntarthatjuk a meglévő, kívánatos állapotokat.

Fourtissimo – modern muzsika a vadásznapon

A vadásznapok elengedhetetlen szereplői a vadászkürtösök. Azonban a gödöllői vadásznapon a tradicionális muzsika mellett modernebb hangzások is felcsendültek, a Fourtissimo előadásában.

Erdészportré – Kuslits István kitüntetett erdésszel

Természet szeretet, elhivatottság, alázat. Talán ezek a legfontosabb ismérvei a munkáját példamutatóan végző erdész-vadászembernek. Kuslits István is egy ilyen szakember, többgenerációs erdész-vadász családból származik. Idén elérkezett számára az igazi meglepetés, a sohollári vadásznapon Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

Környezeti nevelés a Pusztavámi Erdei Iskolában

A Vajda János Erdészeti Erdei Iskola 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit Pusztavámon. Az azóta eltelt évek során megannyi gyermek gazdagodhatott feledhetetlen élményekkel az iskola berkein belül. A környezeti nevelés fő célkitűzése, hogy a fiatal generációt közelebb hozza és megismertesse a természet, az erdei életközösség rejtelmeivel.

 

Premier műsorunkat 2020. október 17-én, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!