M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/36. adás – 2020.10.03. szombat 12:25

– Vadhúsfeldolgozás Napkor község új üzemében
– Hal- és vadételek a hazai konyhában
– Kóstolásra fel! – ételkülönlegesség Tolna megyéből
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme
– Október kezdetén… – ébred az őszi táj

 

Vadhúsfeldolgozás Napkor község új üzemében

Hazánkban a vadételek gyakran csak különleges, ünnepi fogásnak számítanak, pedig ahogyan a halételekből, úgy a vadhúsokból is ajánlott lenne minél többet fogyasztani. A vadételek izgalmas ízvilágú, rendkívül egészséges finomságok. Természetesen fontos, hogy az elejtett állatok húsa kifogástalan minőségben kerüljön az asztalunkra. A feldolgozás folyamata pedig komoly szakmai tudást igényel. A Szabolcs megyei Napkor községben átadott Vadhúsfeldolgozó üzem termékei remélhetőleg minél több háztartásba eljutnak majd.

Hal- és vadételek a hazai konyhában

Megjelent a Vad- és halételek a nyugati végeken című könyv, amely 77 ételkülönlegesség receptjét osztja meg az olvasókkal. Napjainkban a hal- és vadételek szinte teljesen kiszorultak a hazai konyhából, a könyv megszületése jó alkalmat teremt, hogy ezeket az ételeket visszacsempésszük az asztalra.

Kóstolásra fel! – ételkülönlegesség Tolna megyéből

Reviczky Gábor is fakanalat ragad és elkészít egy ízletes finomságot. Az úti cél a festői szépségű Tolna megyében található Hőgyészi Erdészet, ahol a vidékre jellemző ételkülönlegességek kerülnek majd a tányérra.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme

Magyarország területének jelentős része közel 10%-a esik természetvédelmi oltalom alá. Ezek a területek nagyrészt az erdőket érintik, mivel e részek őrzik a természeti értékek, a ritka fajok – a csak Hazánkban előforduló –, életközösségek javát.

Október kezdetén… – ébred az őszi táj

„Nincs szebb erdő az ezüsttörzsű, szeptemberi bükkösnél és nincs szebb vad a benne orgonázó magyar szarvasbikánál!” – írja Széchenyi Zsigmond, hazánk egyik legismertebb vadászírója. Gondolatvilágából egyértelművé válhat mindenki számára, hogy a gímszarvasbikák hazánk legmeghatározóbb vadjainak számítanak. A magyar erdők királyának szerelmi időszakán felhangzó bőgés mélyen megérinti a természetbe szívesen kimozduló embereket.

 

Premier műsorunkat 2020. október 3-án, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!