M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/35. adás – 2020.09.26. szombat 12:25

– A XIII. Gödöllői Vadásznap színes programkínálata
– Bővülő lehetőségek az OMVK Szabolcs megyei új székházában
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás
– Muzsikált az Erdő Pásztón és Mátrakeresztesen
– Szeptember vége – gímszarvasbőgés erdőn-mezőn

 

A XIII. Gödöllői Vadásznap színes programkínálata

Budapest szomszédságába látogatunk, egészen pontosan, Gödöllőre, ahol a helyi vadásznap gazdag programkínálatába tekintünk bele. Az idei évben immár 13. alkalommal megrendezett eseménynek a Gödöllői Királyi Kastély és annak parkja adott otthont.

Bővülő lehetőségek az OMVK Szabolcs megyei új székházában

Az Országos Magyar Vadászkamara, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szervezetének szerteágazó munkája a vadászok vizsgáztatásától, a gyermekek élményszerű oktatásáig számtalan elemből áll. Ezen események megszervezéséhez most egy új székház is segítségül szolgál majd.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás

Az erdészet tudománya hosszú, évszázados fejlődés eredménye. Az erdőmesterek a szakma megtanulása után különféle erdészeti munkák során ápolják és fenntartják az erdő ökológiai egységét.

Muzsikált az Erdő Pásztón és Mátrakeresztesen

Bár az időjárás még kellemesnek mondható, azonban korántsem hasonlít a nyári hónapokban megszokottakhoz. Éppen ezért most felidézzük a nyár közepi hangulatot, hiszen a – Pásztó és Mátrakeresztes településeken lezajlott – Muzsikál az Erdő-s rendezvénysorozat, nyüzsgő erdei helyszíneit mutatjuk meg.

Szeptember vége – gímszarvasbőgés erdőn-mezőn

“Szeptember közepe után járunk nem sokkal, s nyugodtan kijelenthetjük: eljött a szarvasbőgés fő ideje. A felajzott bikák pontos koreográfia szerint, lépésről lépésre döntik el: kit illet a tehenekkel való szaporodás ősi, de minden évben újra meg újra kivívott joga. A bőgés hangja csak az első fokozat e bonyolult kommunikációban, utána a séta, egymás méregetése következik, s csak ha végképp nem tudnak dűlőre jutni az urak,  akkor következik a tényleges küzdelem.”

 

Premier műsorunkat 2020. szeptember 26-án, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!