M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/34. adás – 2020.09.19. szombat 12:30

– A Cserhát Különleges Mentőcsoport segítő munkája
– Koronglövészet mesterfokon!
– Beck Antal Erdészeti Csemetekert – erdészportré a vezetőkkel
– Az erdő hangadói – vetélkedő gímek harca

 

A Cserhát Különleges Mentőcsoport segítő munkája

A természetjárás testet-lelket frissítő tevékenység. Azonban bárkivel előfordulhat, hogy egy hosszú erdei túra során eltéved, esetleg rosszabb esetben még baleset is éri. Ha megtörténik a baj, a Cserhát Különleges Mentőcsoport tagjai nem késlekednek. Négylábú segítőtársaikkal azonnal az eltűnt személy keresésére indulnak. Önkéntesünk, Pesti Balázs ezúttal a mentőcsoport központjába, Balassagyarmatra látogatott el, hogy többet tudjon meg az egyesület munkájáról.

Koronglövészet mesterfokon!

A koronglövészet nagyon komoly koncentrációt igényel és minél több időt szükséges gyakorlással tölteni a lőtéren. A Szabolcs megyei Vadászkamara korong lövő csapata több versenyen is öregbítette a keleti országrész hírnevét. A rátermett vadászok hosszú évek kitartó munkájának köszönhetik figyelemre méltó eredményeiket.

Beck Antal Erdészeti Csemetekert – erdészportré a vezetőkkel

A Beck Antal Erdészeti Csemetekert évi 30 millió csemete nevelésével járul hozzá zöld környezetünk növeléséhez. A kert vezetői ezúttal az erdész szakma szeretetéről, nehézségeiről és kihívásairól meséltek.

Az erdő hangadói – vetélkedő gímek harca

“Szeptember közepének erdei képe a látvány okán még kevéssé izgalmas, az igazi színkavalkádot csak október eleje-közepe hozza majd el. Annál érdekesebb, és a vadász szívnek annál kellemesebb ezen időszak hangja, pontosabban a szeptember-közepi hangok egész garmadája. A szarvasbőgés immár teljes erővel beindul a hatalmas gímek körében.”

 

Premier műsorunkat 2020. szeptember 19-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!