M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/32. adás – 2020.09.05. szombat 12:30

– VII. Nemzeti Vadászkürtös Verseny
– Malomtúra az Orfűi Malmoknál
– Horgász Oszkár bácsi meséi – Milyen állatokkal találkozhatunk a vízparton?
– Muzsikál az Erdő – Horgas Eszter fuvolaművésszel
– Búcsúzik a Nyár, megkezdődött a szarvasbőgés

 

VII. Nemzeti Vadászkürtös Verseny

Hazánk vadászati kultúrájának szerves része a kürt. Egyre több vadászati rendezvényen hallhatunk kürtszót, akár versenyszerűen is. A Nemzeti Vadászkürtös Verseny idén már hetedik alkalommal méri fel az ország legjobb kürtöseinek tudását.

Malomtúra az Orfűi Malmoknál

Az orfűi Papírmalom műhelyében korábban már jártunk, azonban az idén 50 éves Malommúzeum még tartogat meglepetéseket. Könnyed, de mégis különleges élmény egy rövid túra során megismerkedni a három malom működésével.

Horgász Oszkár bácsi meséi – Milyen állatokkal találkozhatunk a vízparton?

A víz és a vizek környéke hemzseg az élettől. Számtalan állatfaj megjelenik mind a levegőben, mind a vízpartok, nádasok mentén. És természetesen a nyílt vízfelszínen és alatta is – vagyis mindenhol megtalálhatjuk a tavi életközösség tagjait.

Muzsikál az Erdő – Horgas Eszter fuvolaművésszel

A Muzsikál az Erdős élménybeszámolónk ezúttal Abasáron folytatódik. A Szent-Anna kápolna melletti erdei pihenőhelyen a kézműves foglalkozások szerelmeseinek kedveztek a szervezők. Az alkotás szépsége mellett azonban a zene dallamai is energetizálhatták az egybegyűlteket, hiszen Horgas Eszter fuvolaművész is tiszteletét tette a rendezvényen.

Búcsúzik a Nyár, megkezdődött a szarvasbőgés

“Augusztus vége felé a természetet, ha nem is a búcsúzás, de mindenképp egyfajta felvonásvég-hangulat, finom megfáradás, megbékélés hatja át. Lefelé ballag már a Nyár, s bár a csillagászati még szeptember végéig tart, a meteorológiai augusztus utolsó napjával véget ér, új kalandokra hívva, új változásokat vezetve be nemcsak a színekben, illatokban, de a vadak életében is.”

 

Premier műsorunkat 2020. szeptember 5-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!