M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/31. adás – 2020.08.29. szombat 12:35

– Megnyíló messzeség – kilátó a Zengő csúcsán
– Nemzeti parkok Hazánkban
– Denevérvédelemről gyerekeknek
– Szakvezetéses erdei séta Abasáron
– Önkéntesen… – munkák Hubertlakon és a Gyilkos-tónál
– Augusztus vége – csendesedő nyár

 

Megnyíló messzeség – kilátó a Zengő csúcsán

Baranya megye, és egyben a Mecsek legmagasabb pontja a Zengő. A hegy csúcsán található egykori geodéziai torony köré épült egy vadonatúj kilátó, mely 22 méteres magasságával igyekszik festői látványt kínálni azoknak, akik felmerészkednek a közeli fák lombjai fölé.

Nemzeti parkok Hazánkban

A magyar természetvédelem már több, mint 150 éves hagyománnyal rendelkezik. Jelenleg a legmagasabb szintű oltalmat a nemzeti parkok jelentik Hazánkban.

Denevérvédelemről gyerekeknek

Az állatvilág megismertetése gyermekeinkkel, rendkívül fontos feladat. Ezt a küldetést teljesíthetik többek között az erdei iskolák. Most egy olyan foglalkozáson látogatjuk meg az összesereglett lurkókat, ahol a hazai denevérekről, és azok életmódjáról hallhatnak információkat.

Szakvezetéses erdei séta Abasáron

Abasárra látogatunk, ahol a Muzsikál az Erdő rendezvény keretén belül, egy szakvezetéses séta alkalmával ismerhetjük meg a környék természeti értékeit.

Önkéntesen… – munkák Hubertlakon és a Gyilkos-tónál

Az önkéntességgel foglalkozó rovatunk ezúttal a Bakonyból jelentkezik, azon belül is, Hubertlakról. Önkéntesünk, Pesti Balázs, a hubertlaki kulcsosháznál, valamint a Gyilkos-tó és a Hivatásos vadászok emlékhelyének környékén végezte el önkéntes, segítő munkáját.

Augusztus vége – csendesedő nyár

“Augusztus második felében a Nyár – főleg az utóbbi évek egyértelmű felmelegedésének eredményeként – még változatlan hevességgel tombol, bár az idei mintha kissé csapadékosabb lenne a megszokottnál. Ez az időszak az őznász legfontosabb periódusa, a bakok már jó egy hónapja versengenek, mérkőznek a suták kegyeiért.”

 

Premier műsorunkat 2020. augusztus 29-én, szombaton 12 óra 35 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!