M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/29. adás – 2020.08.15. szombat 12:35

– Új turistaház az Orfűi Kistónál
– Nemzeti kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér
– Fácánnevelés a Sárréti Egyetértés Vadásztársaságnál
– Muzsikál az Erdő – 2020 – II. rész – Gyöngyöspata
– Augusztus eleje – Az őznász ideje

 

Új turistaház az Orfűi Kistónál

A Mecsek vonulatai között, az orfűi Kis-tó partján fekszenek az úgynevezett Orfűi Faházak. A környék hangulata lenyűgözi az itt vendégeskedőket, akik egyre nagyobb számban szállnak meg ezekben a faházakban.  A növekvő érdeklődés miatt egy turistaház bővítés is szolgálja ezentúl a pihenni vágyókat.

Nemzeti kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér

Az erdő a legegészségesebb és legösszetettebb szórakozási, sportolási, tanulási helyszín. Nem véletlen, hogy az erdészetek igyekeznek eleget tenni a társadalom erdők iránti megnövekedett érdeklődésének.

Fácánnevelés a Sárréti Egyetértés Vadásztársaságnál

Az apróvadak száma Magyarországon erősen lecsökkent az utóbbi időszakban. Emberi beavatkozás nélkül számos faj – például a fácán, nyúl, a fogoly – eltűnhetne Hazánk területéről. Különféle módszerekkel azonban be lehet avatkozni, így segítve a természetet a regenerálódásban. Ezt a munkát végzik, többek között, az alapi vadásztársaságnál, ahol fácánnevelés folyik.

Muzsikál az Erdő – 2020 – II. rész – Gyöngyöspata

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat nyitónapjának helyszínére, vagyis Gyöngyöspatára látogatunk most el, ahol belepillantunk, ezen első nap, művészeti kínálatába. A rendezvényen nemcsak a zene ritmusa és az énekek dallama varázsolhatta el a közönséget, hanem a versmondás is.

Augusztus eleje – Az őznász ideje

“A nyár, minden nyugodt látszata ellenére, igen mozgalmas időszak az őzek háza táján. Elsőként május-júniusban kezdődik az ellések időszakával, ami után a szoptatás boldog, de a suták számára megerőltető ideje érkezik el. Az augusztus a suták számára a rövid megnyugvás, a bakok részére azonban az igazi megmérettetés hónapja, hiszen ezekben a hetekben kezd – emberi hasonlattal élve –  tombolni a szerelem, és teljes pompájában megmutatkozni az őznász.”

 

Premier műsorunkat 2020. augusztus 15-én, szombaton 12 óra 35 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!