M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/28. adás – 2020.08.08. szombat 12:45

– Hogyan készül: a mártott papír – Látogatás egy papírmalomban
– Erdő Ernő Bácsi meséi – Hányféle levél létezik?
– Napenergia és faapríték hasznosítás – körkép Borjádról
– Nemzeti kincsünk az Erdő – A fa, mint ipari nyersanyag
– Muzsikál az Erdő – 2020 – I. rész – Gyöngyöspata
– Önkéntesen… – így gondoskodj egy mosómedvéről!

 

Hogyan készül: a mártott papír – Látogatás egy papírmalomban

Amióta az ember beszélni képes, arra törekedett, hogy az általa megszerzett információkat maradandó formában tudja megőrizni. A valódi papír feltalálását a kínaiaknak köszönhetjük, azonban a készítés „receptjét” sokáig hatalmas titokként őrizték. Ha a Mecsekben járva meglátogatjuk az orfűi papírmalom műhelyét, mi magunk is részesei lehetünk az évszázadokkal ezelőtti papírgyártás művészetének.

Erdő Ernő Bácsi meséi – Hányféle levél létezik?

Ahány növényféle létezik, annyi féle levéltípust különböztethetünk meg. Jelenleg 400 ezer növényt ismerünk szerte a világon.

Napenergia és faapríték hasznosítás – körkép Borjádról

A Beck Antal Erdészeti Csemetekertben folyó komoly szakmai munkát már bemutattuk nézőinknek. A kert vezetői mindig is a környezettudatos életmód hívei voltak. Ezúttal egy természetbarát energiafelhasználási alternatívára hívják fel a figyelmet.

Nemzeti kincsünk az Erdő – A fa , mint ipari nyersanyag

A fa végigkísérte az embert történelme folyamán, és ma is az egyik legfontosabb nyersanyagunk. Szépsége, könnyű megmunkálhatósága, jó fizikai tulajdonságai miatt.

Muzsikál az Erdő – 2020 – I. rész – Gyöngyöspata

Idén nyáron újra „Muzsikál az Erdő”. A rendezvénysorozat nyitónapjának a mesés Gyöngyöspata körüli erdők adtak otthont. Értékrendje, szellemisége továbbra sem változott. A résztvevőket az erdő és a művészetek erejével egy környezettudatosabb életvitel felé irányítani.

Önkéntesen… – így gondoskodj egy mosómedvéről!

A tavalyi év során lezajlott medvementő program keretében egy spanyolországi bezárt állatkertből a Veresegyházi Medveotthonba került 5 medve, kiknek életét ezzel megmentették az akció résztvevői. Az 5 MEDVE mentőakció című dokumentumfilm műsorvezetője, Pesti Balázs elhatározta, hogy önkéntes lesz és célba veszi a hazai erdőket, közjóléti, szakmai létesítményeket. Új rovatunk első epizódjában a Budakeszi Vadaspark felé veszi útját, ahol segít, amiben csak tud – jelesül éppen a mosómedve gondozásban.

 

Premier műsorunkat 2020. augusztus 8-án, szombaton 12 óra 45 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!