M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/27. adás – 2020.08.01. szombat 12:00

– Hubertlak – vadászati és természeti látványosságok nyomában
– Gyermektáborozás a bakonyi rengetegben
– A mecseki Erdő Háza a környezettudatosság otthona
– Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?
– Izgalmak a lőtéren – a VI. Kos Fashion Kupán jártunk
– Szellembak, kiszemelt vad a határban

 

Hubertlak – vadászati és természeti látványosságok nyomában

A Balatontól északra fekvő hegységbe, a Bakonyba látogatunk el, ezen belül is: Hubertlak vidékére. Ismerkedjünk meg a helyszínnel és történetével – a Hubertlaki Kulcsosházzal és az Esterházy család történetével, valamit a bakonyi Gyilkos-tóként emlegetett mesterséges Hubertlaki tóval.

Gyermektáborozás a bakonyi rengetegben

Előző helyszínünktől nem távolodunk el messzire, hisz Hubertlakról más érdekesség miatt is szót ejthetünk. Az Országos Magyar Vadászkamara és a Bakonyerdő Zrt. együttműködése kapcsán, egy programokkal teli, színes táborozási lehetőség nyílt meg a gyermekek előtt, ezen a helyen. Megnéztük, hogyan is zajlik egy napjuk a táborozó lurkóknak.

A mecseki Erdő Háza, a környezettudatosság otthona

A mecseki Erdő háza 2010-ben nyitotta meg kapuit. A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet határában fekvő ökoközpont egy erdőkkel körülvett helyszínen található, ahol a turistautak kiváló lehetőséget nyújtanak a természet felfedezésére, megismerésére, izgalmas túrákra és kalandokra.

Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?

A természetjárók azok az emberek, akik rendszeresen kijárnak a természetbe, felfedezve annak szépségét, páratlanságát. Mindenki más céllal indul neki erdőnek-mezőnek; ki a séta kedvéért, ki a látványosságok megszemléléséért.

Izgalmak a lőtéren – a VI. Kos Fashion Kupán jártunk

Július 5-én a Magyalosi Lőtéren rendezték meg a 6. Kos Fashion Kupát, amelynek megszervezése az idei évben kisebb nehézségekbe ütközött a járványhelyzet miatt. Végül az eseményt sikerült megrendezni, így a verseny létrejöhetett a KAEG Zrt. közreműködésével.

Szellembak, kiszemelt vad a határban

“A trófea iránti természetes ösztön, a vágy, az ideális megtalálása iránti késztetés sarkallja újra és újra a vadászembert, a hosszú terepautózásokra és állandó figyelésre, halk cserkelésre és lopakodó rejtőzködésre, látszólag tétlenül, örök nesztelenségben töltött órák százain át való fürkésző figyelemre,  hogy végre meglegyen az a vágyott fejdísz, melynek helye már hónapok óta ott áll előkészítve házának megfelelő szegletében.”

 

Premier műsorunkat 2020. augusztus 1-én, szombaton 12 óra 00 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!