M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/23. adás – 2020.07.04. szombat 13:25

– Új tanösvény várja a mecseki turistákat
– Kalandtáborok a Vackorvár Erdei Iskolában
– Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az a tanösvény?
– Kisvasúttal a Mátrában…
– Erdei muzsika – interjú a Misztrál együttes zenészével
– Ökoturisztikai központ Göbös-majorban
– Nyüzsgő élet az erdei tavak környékén

 

Új tanösvény várja a mecseki turistákat

A környezeti nevelés a mai kor emberének, rohanó életében egyre fontosabbá válik. Ennek felismeréseként mind több erdőgazdaság fordul interaktív, oktató megoldások felé, gyermekeink tanítása érdekében. Így tett a Mecsekerdő Zrt. is, hiszen június közepén, a baranyai Hetvehelyen nyitotta meg legújabb erdészeti tanösvényét.

Kalandtáborok a Vackorvár Erdei Iskolában

A tanösvények bejárása mellett számtalan olyan programlehetőség áll rendelkezésre, amelyek közelebb hozzák a természet rejtett kincseit a legfiatalabb generációhoz. Többek között ilyen az erdei táborozás is. Most a KEFAG Zrt. túlélő-kalandtáborából kapunk egy kis ízelítőt, a helyi erdei iskola jóvoltából.

– Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az a tanösvény?

Az erdőben nagyon sok szép dolog felfedezhető, melyeket érdemes mindenkinek megismernie. Ezeket az erdészek gyalogosan járható utakkal kötik össze, melyeken különféle ismertető táblák vannak.

Kisvasúttal a Mátrában…

Napjainkban, látogatók tízezreit fogadó, valamire való közjóléti erdő, kisvasút nélkül elképzelhetetlen. Faszén, fatörzs vagy épp turista: a szállítás igénye változatlan.

Erdei muzsika – interjú a Misztrál együttes zenészével

Adásunk ideje alatt már javában tart a művészek és a látogatók által is kedvelt, „Muzsikál az Erdő” rendezvénysorozat a Mátrában. A helyszínen fellépő egyik zenekar a Misztrál együttes, kiknek muzsikájából most ízelítőt mutatunk, valamint a zenekar vezetőjét kérdezzük az elmúlt időszak eseményeiről.

Ökoturisztikai központ Göbös-majorban

Göbös-major Hazánk északnyugati részén fekszik, és mintegy 40 hektáron terül el. A területen számtalan látványosság mellett, egy lovarda is található, amely egykoron Esterházy birtokként működött. Látogatásunk alkalmával az Ökoturisztikai központot tekintjük meg. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően még kedvezőbb körülmények várják itt a vendégeket, ha esetleg a terület bejárására támadna kedvük.

Nyüzsgő élet az erdei tavak környékén

Az erdő egy olyan élőhely, amelynek jellegét a fák csoportja határozza meg. Egy összefüggő erdőség egészében véve egyetlen hatalmas szervezetnek, életközösséget tekinthető. Mikroorganizmusok, növények, gombák és állatok kölcsönhatásban élnek egymással. Ilyen komplex életközösség akár egy erdei tavacskában és annak környékén is kialakulhat. Ezek a tavak nyáron gyorsan felmelegednek, és ideális otthont nyújtanak sokféle élőlénynek: növénynek, állatnak egyaránt.

 

Premier műsorunkat 2020. július 4-én, szombaton 13 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!