M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/21. adás – 2020.06.20. szombat 12:30

– Új jövevények a Budakeszi Vadasparkban
– TRIANON 100 – emlékpark a Soproni Parkerdőben
– ÚTI CÉL – a Salföldi Pálos Kolostorrom
– Emlékerdő avatás Tapolca határában
– Vadhús-adományozás a Kaposvári kórháznak
– Ízek, fák, receptek – a mecseki ízek szakácskönyve
– „Ez már az igazi nyár” – erdők, mezők rejtekén

 

Új jövevények a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark méltán népszerű programjait az elmúlt időszakban a látogatóknak nélkülözniük kellett. Most újra kitárta kapuit a Park, azonban nemcsak ez adhat örömöt a természetbarátoknak. A kényszerpihenő alatt a Parkban új jövevények látták meg a napvilágot. Mind a gímszarvasok, mind a muflonok világra hozták utódaikat.

TRIANON 100 – emlékpark a Soproni Parkerdőben

1920. június 4. A Trianoni békeszerződés aláírásának dátuma. Az időpont, amikor Magyarország területének 2/3-át vesztette el. Nemcsak területi, hanem lakossági és gazdasági veszteség is érte Hazánkat. A döntés 100. évfordulójának napján, a Soproni Parkerdőben, Trianoni emlékparkot adták át, a TAEG Zrt. közreműködésével. Az emlékpark kialakításának helyszíne sem véletlen.

ÚTI CÉL – a Salföldi Pálos Kolostorrom

Salföld község határában, a terület egyik értékes kincsére bukkanhat a nyitott szemmel járó természetbarát. Az erdő mélyén megbújó Salföldi Pálos kolostor romjai a dicső múltról árulkodnak. A történelem egy darabkájával találkozhat a természetjáró, hiszen az itt található építmény romjai az 1200-as évekbe repítik vissza az idelátogatót.

Emlékerdő avatás Tapolca határában

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. emlékerdőt avatott az Uzsai Erdészet tapolcai területén. Az ünnepélyesen felavatott erdő nemcsak a korábban itt meglévő közösségi életet hivatott feléleszteni, hanem egyúttal felhívásként is szolgál a 2021-es Természeti és Vadászati Világkiállítás eseményére.

Vadhús-adományozás a Kaposvári kórháznak

Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak a vadászatra jogosultak a koronavírus-járvány idején. Június 3-án Kaposváron, az akció utolsó állomásán érdeklődtünk az adományozási program ötletének megszületéséről.

Ízek, fák, receptek – a mecseki ízek szakácskönyve

Ízek, fák, receptek. Ezzel a címmel jelent meg a Mecsek vidékének gasztronómiai különlegességeit bemutató szakácskönyv, a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével. A kötetet lapozgatva és az ételeket elkészítve mi magunk is a mecseki tájon érezhetjük magunkat, megkóstolhatjuk annak kincseit.

„Ez már az igazi nyár” – erdők, mezők rejtekén

“A délutáni nap simogatására rókasüldő merészkedik elő a kotorék sötétjéből. Nappali pihenője után még álmosan ücsörög.  Bár tudja, hogy szüleire már nem számíthat, és vadásztechnikáján is csiszolni kell, azért bátran próbálkozik. A nyúl sem veszi még komolyan, így hát szégyenkezve tovább áll.”

 

Premier műsorunkat 2020. június 20-án, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!