ÚJ SOROZAT! – Programlehetőség a karantént követő időszakra! – A Szentgáli tiszafás megújítása – Előzetes e heti műsorunkból: 04.25 szombat 12:50 – M5 TV

Új témájú kisfilm sorozattal ismerkedhetnek meg Nézőink a 04.25-én, szombaton, 12:50 órakor kezdődő Erdei utakon – Reviczky Gáborral című tematikus műsorunkban. A járvány miatt kényszerűen karanténban, otthon kell maradnunk. Az időjárás közben csodálatos tavaszira fordult, de nem mehetünk sok szép helyre, jó programokra. Ezért úgy határoztunk, hogy tervezzünk együtt Nézőinkkel! Önök jegyzeteljenek és rögzítsék, hogy a jövőben hova lenne jó elmenni, mit kellene megnézni.

Mi pedig elvisszük Önöket Hazánk legszebb tájaira – hétről hétre – és kedvet csinálunk a jövőbéli utazgatásra, túrázásra! Az ország számtalan vidéke őrzi Hazánk természetes és őshonos növénytársulását. A Dél-Bakonyban elterülő Szentgáli tiszafás területére látogattunk, ahol egy erdőápolási munkálatot tekintettünk meg.

” Egy kuriózum helyen vagyunk. A tiszafa egy nagyon érdekes növény. Ugyan országszerte elterjedt, de itt maradt meg olyan komoly állománya, amely miatt oltalom alá került.”

“A tiszafa egy olyan nyitvatermő örökzöld növény, amely egész Európában megtalálható Norvégiától az Atlasz hegységig, de sajnos csak szigetszerűen. Egy ilyen szigetszerű előfordulás a Szentgáli tiszafás terület. Kétlaki a tiszafa, ezt tudni kell róla. Ezek itt a termősök, amik a magot adják, ezek vannak megjelölve. Alattuk kitisztítjuk a területet, hogy a lehulló magok meg tudjanak eredni.”

“Közel innen található a Dr. Mayer Antal kilátó, amelyet szintén érdemes meglátogatni. Egészen különleges helyen állították fel a Verga Zrt. erdészei. Fantasztikus kilátás nyílik a környékre! “

“A Szentgáli tiszafás megújítása” című kisfilmet az Erdei utakon – Reviczky Gáborral premier műsorunkban 2020. április 25-én, szombaton 12 óra 50 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!