M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/6. adás – 2020.03.07. szombat 12:30

– 27. FEHOVA rendezvény a Hungexpo-n – 2. rész
– Fakitermelés és az év eleji erdőápolás
– Erdő Ernő Bácsi meséi – A fa, mint nyersanyag
– 1956 – A mecseki láthatatlanok
– A hideg vizes fürdőzés előnyei
– Emlékerdő avatás a Vértesben

 

27. FEHOVA rendezvény a Hungexpo-n – 2. rész

Folytatjuk kalandozásainkat a nemzetközi rendezvény sokaságában. Ezúttal a horgászat és a világkiállítás kapcsán megvalósuló építészeti fejlesztések kerülnek előtérbe.

Fakitermelés és az év eleji erdőápolás

Ilyenkor az erdőkben sétálgatva gyakran találkozhatunk az úr mellett hosszan nyújtózó tűzifa halmokkal. A tél a fakitermelés időszaka, ezért e látvány megszokott az év kezdeti időszakában. Mi célt szolgál e tevékenység és miért éppen most végzik el.

Erdő Ernő Bácsi meséi – A fa, mint nyersanyag

Ebben az epizódban említést teszünk a favágás fontosságáról, és a faanyag nélkülözhetetlenségéről. Hiába a modern idők és új technológiák, melyek termékei képesek kiváltani a fát, eltűnésére nem kell számítani.

1956 – A mecseki láthatatlanok

1956 – A  mecseki szabadságharcosok, a mecseki láthatatlanok már több mint 60 éve fogalom a Pécsiek számára. De kik voltak ők? És hogyan harcoltak az orosz megszállás ellen?

A hideg vizes fürdőzés előnyei

A fürdésről általában egy nyári strandolás vagy egy otthoni jó meleg fürdő jut eszünkbe. Azonban most mást fogunk kipróbálni. Vajon milyen jótékony hatásai vannak a hideg vízben való megmártózásnak?

Emlékerdő avatás a Vértesben

A Vértesi Erdő Zrt. Körtvélyespusztán emlékerdőt avatott. Az ünnepélyes esemény célja emléket állítani a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak, másrészt a természeti környezet, valamint a Vértes őshonos, jellemző fafajainak és az épített kulturális, történelmi értékek harmóniájának bemutatása is.

 

Premier műsorunkat 2020. március 7-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!