M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 10. adás – 2020.02.22. szombat 12:30

– KASZÓ-LIFE – természetmegőrzés Belső-Somogyban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék
– A Keszthelyi Vadászati Múzeum és szellemisége
– Erdei állatok a téli erdőben
– Természet a palettáról
– Erdő Ernő bácsi meséi – A tűlevél
– Kaszó Kupa Országos Véreb Fővizsga 2020 – 1. rész

 

KASZÓ-LIFE – természetmegőrzés Belső-Somogyban

A KASZÓ-LIFE projekt célja a Nyugat-Belső-Somogy kistáj területén található Natura2000 területeken a degradálódott élőhelyek rehabilitációja. A projekt keresi azokat a lehetőségeket, amelyek a Natura 2000 részét jelentő Szentai erdő területén az erdők, kisebb lápos, valamint füves területek vízellátásának javítását, illetve a csapadék területen tartását célozzák, ezáltal stabilizálva a kedvező ökológiai állapotot. Műsorvezetőnk erről kérdezte a szakembert.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék

Az erdő a legnagyobb vízigényű növénytársulás ez az életközösség. Évente legalább 500 milliméter csapadékra van szükség ahhoz, hogy erdőségeink kialakuljanak, fejlődjenek. Az erdővel borított területek nagy részének csak egyetlen esélye van a fennmaradásra, ez pedig az éltető eső és a téli hó.

A Keszthelyi Vadászati Múzeum és szellemisége

A Keszthelyi Vadászati Múzeum igazgatójával készített portrénkból kiderül, hogy Tóth Csaba igazgató, szakmája iránti elhivatottságát nemcsak a múzeum odaadó irányítása igazolja. Munkássága azon jóval túlmutat. A beszélgetésben a vadászat szellemi oldalának lényegi elemeiről is szót ejtünk.

Erdei állatok a téli erdőben

A tél egy kemény, ínséges időszak a vadon élő erdei állatok számára. Bepillantást nyertünk mindennapjaikba, erről mutatunk képeket.

Természet a palettáról

A művészet és természet kapcsolata rendszeresen megjelenik műsorunkban. Ebben az adásunkban is ellátogattunk két rendkívüli alkotóhoz, akik alkotásaikon keresztül mutatják be a természethez fűződő viszonyukat.

Erdő Ernő bácsi meséi – A tűlevél

Bár a fenyőket örökzöld fának szokás nevezni, ez nem jelenti azt, hogy nem cserélik le tűleveleiket. A levélzet váltásának módjáról mesél Erdő Ernő bácsi.

Kaszó Kupa Országos Véreb Fővizsga 2020 – 1. rész

Minden év februárjában összegyűlnek a vérebesek, méghozzá a híres-nevezetes Kaszó Kupa alkalmával. A két napos rendezvény iránt idén is hatalmas volt az érdeklődés. Számtalan vérebes érkezett Hazánkból, azonban mind nagyobb számban jelennek meg külföldi vendégek is. Most sem volt ez másként.

 

Premier műsorunkat 2020. február 22-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!