M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 8. adás – 2020.02.08. szombat 12:30

Díszes falfestmény az OMVK oktatótermében/A Mecsek téli arca – barangolás a rengetegben/Nemzeti Kincsünk az Erdő – Fenntartható erdőgazdálkodás/Orvvadászok – hurokba akadt szarvas mentése/Dallamok szárnyán a Vadászkamara Kürtegyüttessel/Jótékonysági vadászat – együtt a gyerekekért

 

Díszes falfestmény az OMVK oktatótermében

Prihoda Judit az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezetének felkérésére szépítette ki a Kamara székesfehérvári oktatótermét egy egyedülálló falfestménnyel. Különféle madarak és nagyvadak kaptak helyet az alkotásban, melyet a gyerekek csillogó szemekkel figyeltek.

A Mecsek téli arca – barangolás a rengetegben

Az egyik leghangulatosabb középhegységünk a Mecsek. Erdész szemmel épp a civilizáció közelsége teszi különleges helyzetűvé, hiszen itt nem beszélhetünk hatalmas erdőségekről. A terület a helyi szakemberek kitartó és felelősségteljes munkájáról árulkodik.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Fenntartható erdőgazdálkodás

Erdészgenerációk sora gondozhat egy kijelölt területet, melynek fenntartása kemény munkát követel. Szükség is van az emberöltőket átölelő munkafolyamatra, hisz erdőségeink állapota csak ily módon tartható fent.

Orvvadászok – hurokba akadt szarvas mentése

Évszaktól függetlenül kellemes élmény egy erdei séta. Főképp télen találhatunk csendet és nyugalmat erdeinkben. Ilyenkor téli álmot alszik a természet, azonban vannak zavaró tényezők. Az orvvadászok mindenképp ide sorolhatók, kik tevékenységükkel rendkívüli károkat okozhatnak.

Dallamok szárnyán a Vadászkamara Kürtegyüttessel

A Vadászkamara Kürtegyüttes próbájára látogattunk, ahol az együttes tagjaival az évek alatt elvégzett kemény munkáról, és az elért eredményekről beszélgettünk. Erőfeszítéseiket – többek között – a 2018-ban megnyert Európa Bajnokság is visszaigazolta.

Jótékonysági vadászat – együtt a gyerekekért

Minden év legvégén megrendezik, az immár hagyományosnak számító, Jótékonysági vadászatot, melyet 2013 óta tartanak a szervezők. 2019-ben azonban jelentősen megváltozott a helyzet, ugyanis országos méretűvé bővült a rendezvény. A nagy volumenű esemény immár számtalan gyermek gyógyulásához járul hozzá, szerte az országban.

 

Premier műsorunkat 2020. február 8-án, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!