M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 7. adás – 2020.02.01. szombat 12:30

5 Medve Mentőakció – macik Veresegyházon/Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen állat a medve?/Soproni mintagazdaság/Vadászkamarai esték – évértékelés Odvaskőn/Vaddisznók a városban – mit tehetünk ellene?/Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen állat a vaddisznó?/15 éves a “Muzsikál az Erdő” rendezvénysorozat

 

5 Medve Mentőakció – macik Veresegyházon

Október hónap során Hazánkba érkezett 5 medve, a spanyolországi Pena Escritából. Az esemény előzménye, hogy a macik lakóhelyéül szolgáló állatkertet bezárták, így nem volt maradásuk. A nem mindennapi történés megörökítése nemcsak kameráinkkal, hanem egy festmény által is megtörtént. Olyannyira, hogy az alkotásról készült reprodukciók közül hármat, a művész fel is ajánlotta a közmédia „Jónak lenni jó” című adományműsora számára. Az esemény fő helyszínére, a veresegyházi Medveotthonba látogattunk.

Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen állat a medve?

Ebben a részben a medvékkel és különleges jellemzőikkel ismerkedhetünk meg.

Soproni mintagazdaság

Évente mintegy egymillió látogató keresi fel a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. területeit, beleértve a soproni táj meghatározó erdőségeit. Kilátogattunk a helyszínre, hogy megtudhassuk, hogyan is gazdálkodnak, a természetes állapot fenntartását illetően, a Társaság felelős erdészei.

Vadászkamarai esték – évértékelés Odvaskőn

Évtizedes hagyomány, hogy Veszprém megye vadászai az év végéhez közeledve Bakonybélben gyűlnek össze, hogy visszatekintsenek a maguk mögött hagyott esztendőre, és meghallgassák a jövőre vonatkozó elképzeléseket. A tájékoztató előadások közül kiemelkedő volt prof. Dr. Csányi Sándoré, mely a vadállomány becslésének, hasznosításának és főbb jellemzőinek aktuális kérdéseiről szólt. Ezt követően pedig sor került az elismerések átadására valamint az ünnepi vacsorára.

Vaddisznók a városban – mit tehetünk ellene?

Városaink külső kerületeiben rendszeres vendégek lehetnek a különböző vadállatok. A lakott területre betévedő vaddisznók ellen többféle megoldás is szóba jöhet. Egyik ilyen a vadbefogó, melynek működéséről a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberét kérdeztük.

Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen állat a vaddisznó?

Ebben a részben egy olyan állatot mutatunk be, amely nem él ugyan tőlünk távol, azonban életmódja miatt, rejtve marad szemünk elől.

15 éves a “Muzsikál az Erdő” rendezvénysorozat

Tavaly decemberben 15 éves fennállását ünnepelte a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat. Az esemény az advent hangulatában telt. Kézműves foglalkozás, karácsonyi vásár, a helyi néptáncegyüttes bemutatója, valamint fotó és gyermekrajz kiállítás várta az oda érkezőket. Ám az ünnepség fénypontja a 15 éve „Muzsikál az erdő” című könyv bemutatója volt.

 

Premier műsorunkat 2020. február 1-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!