M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 6. adás – 2019.12.28. szombat 12:25

Westernvilág a Ravazdi Lőtéren / Természet a művészetekben / Ismerkedés a vadászati kultúrával / Erdő Ernő bácsi meséi – A magasles / A vérebezés szépségei – ember és kutya harmóniája / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Alvó erdő, éber erdész / Vadgasztro Percek – Rántott vaddisznócomb, western burgonyával

 

Westernvilág a Ravazdi Lőtéren

A Ravazdi Lőtéren a fegyverropogás megszokott dolog, viszont ezúttal nem mindennapi fegyverek dördültek. Reviczky Gábor a helyszínen egy western hangulat lövészversenybe csöppent, ahol ő maga is elsajátíthatta az igazi vadnyugati fegyverforgatók mesterségét.

Természet a művészetekben

Az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezetének köszönhetően, Martonvásáron egy kellemes élményben lehetett részük a komolyzene kedvelőinek. A modern feldolgozású zeneművekben a jelen kort idéző zenei elemek és hangszerek mellett a főszereplő a hegedű volt.

Ismerkedés a vadászati kultúrával

A Gyulaj Zrt. jóvoltából Tamásiban az iskolába költözött az idei trófeaszemle. A gyerekek testközelből láthatták a 2019-es évben, az ezen területen esett szarvasok ékes fejdíszeit, amelyek igen nagy érdeklődést váltottak ki. Az agancsok mellett azonban a szervezők, egy átfogó képet is az iskolások elé tártak, melyen keresztül a gyermekek a vadászati kultúrával ismerkedhettek meg.

Erdő Ernő bácsi meséi – A magasles

A kilátószerűen magasodó magasleseken könnyedén megfigyelhetők az erdőt benépesítő állatok. A cserjeszint fölé magasodva, türelmesen várakozva nagyobb eséllyel pillanthatjuk meg az erdő lakóit.

A vérebezés szépségei – ember és kutya harmóniája

Zilai János a hazai vérebes utánkeresés nagymestere. Szakmája számára nemcsak egy munka, hanem egy hivatás is. Most mi is nyomon követhettük egy helyszíni gyakorlat során, ahol az utánpótlásról és eme mesterség izgalmas titkairól tudakoltuk őt.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Alvó erdő, éber erdész

Az erdőben nem áll meg az élet a téli időszakban sem. Gondos kezek vigyázzák az erdei életközösséget, akár a fákról, akár az erdőben élő állatokról legyen is szó.

Vadgasztro Percek – Rántott vaddisznócomb, western burgonyával

Vári Dávid ezúttal egy megszokott magyar ételt készít el, azonban nem mindennapi összetevőkkel. Vaddisznócombból rántott hús, valamint mellé köretként, western burgonya kerül a tányérra.

 

Premier műsorunkat 2019. december 28-án, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!