M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 5. adás – 2019.12.21. szombat 12:25

Szent Hubertusz sólyom és sas vadászat / Erdész advent Andocson / Ünnepi készülődés a konyhában / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tüzelés fával / Sokszínű természet a festővásznon / Vadgasztro Percek – Brassói vaddisznóhúsból

 

Szent Hubertusz sólyom és sas vadászat

A Magyar Solymász Egyesület Bugyi község mellett nagyszabású sólyom és sas vadászatot szervezett, melyre a civil érdeklődőkre tekintettel, kellő részletességgel mutatták be eme vadászati módot. Összetettségét a vadász, a vadászkutya, valamint a madár pontos és precíz együttműködése mutatja.

Erdész advent Andocson

Az adventet megelőző héten, az andocsi Nagyboldogasszony templom főoltárán “Magyar Erdészek” arany hímzésű felirattal új ruhát kapott a csodálatos, több évszázados Mária-szobor. A zöld selyemből készült erdészes ruha jelképesen képvisel minden magyar alkotó erdész hivatást a Kárpát-medencében és a világon mindenütt.

Ünnepi készülődés a konyhában

Az ünnepek közeledtével a konyhai kemence környéke is megtelik élettel. Most megmutatjuk a tökéletes cipó titkát.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tüzelés fával

A régóta használatos fűtőanyagok – fa, szén, gáz, olaj – közül, a környezetünkre legkedvezőbb a tűzifa fűtés. A fatüzelés az egyik legősibb fűtési forma. Napjainkra a fafűtéses, meleg otthon hangulatához a környezettudatos felfogásból eredő tiszta lelkiismeret nyugalma is jogosan társulhat.

Sokszínű természet a festővásznon

A művészi tehetség áldás, azonban szorgalmas gyakorlás nélkül nem biztos, hogy elég a tökéletes műalkotáshoz. Kellő tapasztalat után, hosszú idő elteltével minden művésznek egyéni technikája alakul ki. Most két alkotót mutatunk, akiknek művei a természetábrázolás ékes példái.

Vadgasztro Percek – Brassói vaddisznóhúsból

Ezúttal is egy kiváló vadétel kerül tányérunkra, Vári Dávid közreműködésével, aki megmutatja, hogyan lehet vaddisznóból egy ízletes brassóit készíteni.

 

Premier műsorunkat 2019. december 21-én, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!