M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 3. adás – 2019.12.07. szombat 12:25

A futócéllövészet izgalmai/Az erdő lakói – a festőművész szemével/Uzsai trófeaszemle Szent Hubertusz szellemiségével/Úti cél – A Pilis vidéke

 

A futócéllövészet izgalmai

A futócéllövészet hazánkban óriási hagyományokkal rendelkezik, versenyzőink az elmúlt évtizedek során számos világ- és Európa-bajnoki címet szereztek. A szakág egyik legkiemelkedőbb bázisa a csodálatos környezetben fekvő gyenesdiási lőtér valamint az itt működő, az olimpiai résztvevő Major Veronika nevével fémjelzett BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub. Nem csoda, hogy az idei kontinens viadal megrendezését is eme nagyszerű és folyamatosan megújuló létesítménybe álmodták meg.

Az erdő lakói – a festőművész szemével

“Feladatomnak érzem, hogy megörökítsem és megmutassam az embereknek- de főleg a gyerekeknek- a természet kisebb- nagyobb csodáit.” – Az Orosházán született festőművésznek ez a legnagyobb hivatása. Élete során munkáját számtalan díjjal jutalmazták: 2008-ban Magyar Vadászati Védegylet A Magyar Vadászatért Érdemérmet adományozott számára, 2011-ben Dr. Egyed István emlékplakettet vehetett át, 2013-ban Nimród díjat, 2014-ben Magyar Arany Érdemkeresztet kapott. Valaczkai Erzsébettel munkásságáról otthonában, Tarnaleleszen beszélgettünk.

Uzsai trófeaszemle Szent Hubertusz szellemiségével

A hagyomány kötelez – ennek jegyében rendezték meg már negyedik alkalommal az Uzsai Erdészetnél a szokásos éves trófeaszemlét, mely nemcsak az elejtett vadak ékes fejdíszeit volt hivatott bemutatni, hanem, egy Hubertusz mise keretében, lelki feltöltődést is kínált a jelenlévőknek.

Úti cél – A Pilis vidéke

Hazánk legforgalmasabb erdeje, ahol a látogatók éves száma biztos meghaladja a nagy, talán még az apróvadakét is. A hely, ahol a közjólét forrása maga az erdő, mely egy főváros frissítő tüdeje – a Pilis.

 

Premier műsorunkat 2019. december 7-én, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!