M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2. adás – 2019.11.30. szombat 12:25

Muzsikál az Erdő – II. rész: Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta/Természetjárás az Erdei Vándortáborokkal/Juhász- és pásztorkutya kiállítás/Szálalásos és vágásos erdőgazdálkodás/Úti cél – Kaszói lombkorona tanösvény

 

Muzsikál az Erdő – II. rész: Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta

Az idén a 16. évadához érkezett a rendezvénysorozat, melynek idei helyszínéül a Mátra vidéke szolgált. Az eseményt most Gyöngyöstarján-Fajzatpusztán látogattuk meg, ahol a jelenlévők egy fotókiállításba tekinthettek bele, majd egy szakvezetéses erdei sétán vehettek részt, ahol a terület jellegzetes élővilágával ismerkedhettek meg.

Természetjárás az Erdei Vándortáborokkal

A harmadik éve futó program célja, hogy a természetjárást a felső tagozatos és középiskolás diákokkal megszerettesse, ugyanakkor a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemléletformálásra is. Idén 421 turnusban több, mint 11 ezer diák és pedagógus vándortáborozhat egy hétig az ország 19 előre kialakított útvonalának bejárásával.

Juhász- és pásztorkutya kiállítás

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége és a Bakonyerdő Zrt. szervezésében az idei évben is megrendezésre került a Juhász- és pásztorkutyák CAC Kiállítása. A rendezvénynek Devecseri Erdészet Sárosfői Vendégháza adott otthont, ahol számos kísérő program várta a helyszínre érkező állatbarátokat.

Szálalásos és vágásos erdőgazdálkodás

A különféle erdőgazdálkodásos módszerek között nagy különbségek adódhatnak, melyeket az erdő külső megjelenésében is felfedezhetők. Reviczky Gábor a VERGA Zrt. által kezelt erdőterületen személyesen ismerhette meg a szálalásos és a vágásos erdőgazdálkodás közti különbséget.

Úti cél – Kaszói lombkorona tanösvény

Nemcsak a kaszói táj látogatói, hanem kameránk is felszállt a magasba, hogy lenyűgöző felvételeken keresztül mutathassa meg a Kaszói Lombkorona tanösvény útvonalát.

 

Premier műsorunkat 2019. november 30-án, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!