M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 1. adás – 2019.11.23. szombat 12:25

Erdei utakon – Reviczky Gáborral címmel indul az M5 TV csatorna új, tematikus ismeretterjesztő sorozata. A Kossuth-díjas színművész, műsorvezető hétről – hétre megismerteti a Nézőket a hazai és külhoni erdőkkel vagy az azok környékén zajló legfontosabb eseményekkel. Közelebb kerülhetünk az erdészek, vadászok, természetvédők életéhez.

 

Első adásunk tartalma:

Muzsikál az Erdő – Tar-Fenyvespusztán

Az idén a 16. évadához érkezett a rendezvénysorozat, melynek idei helyszínéül a Mátra vidéke szolgált. Az eseményt – első körben – Tar-Fenyvespusztán látogattuk meg, ahol a jelenlévők szakvezetéses erdei sétán vehettek részt és belekóstolhattak az erdei bábszínház, valamint az erdei koncert és tánc felemelő világába.

Koloska-völgyi szentmise Böjte Csabával

A VII. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében Böjte Csaba ferences szerzetes és Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar szabadtéri szentmisét tartott a rendezvény balatonfüredi állomásán.

Szarvasbőgés az erdők mélyén

Blaumann Ödön felvételein elevenedik meg az őszi erdő egyik leglátványosabb eseménye, a szarvasbőgés. Képeinken ízelítőt mutatunk eme természetes rituáléból.

Az Év Erdésze verseny – az erdész megmérettetés

Az erdészek minden évben összemérik szakmai tudásukat. Az összetett elméleti és gyakorlati részből álló versenyen mutatkozik meg az erdész szakma sokszínűsége.

Gasztrotipp – vadhúsok a tányéron

Reviczky Gábor és Gál László két ételkülönlegességet készít el, melyekben fő szerepet kap a vaddisznóhús, a gomba és az aszalt szilva.

 

Premier műsorunkat 2019. november 23-án, szombaton 12 óra 25 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!