Ajánló – 284.adás – HAZAI VADÁSZ – 2019.10.25. péntek 19:00

Trófeaszemle a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nél/Jogi konferencia a Gyarmatpusztai Vadászházban/Trófeamustra Rédén, az Esterházy-kastély parkjában/Országos CACT Vizsla Főverseny Soponyán

 

Trófeaszemle a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nél

Október 11-én a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. az úrbéri vadászházánál rendezte meg trófeaszemléjét. A szokásoknak megfelelően Dr. Renner Sándor plébános celebrálásával Szent Hubertus misét is tartottak az esemény második felében.

Jogi konferencia a Gyarmatpusztai Vadászházban

A Pilisi Parkerdő Zrt. idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, melynek keretében  – a többi szakmai program mellett – ismételtem megrendezte az immár hagyományosnak mondható jogi konferenciát, melyet 2013. évben szerveztek meg első alkalommal a Társaságnál. Akkor az állami erdőgazdaságok jogi szakemberei kaptak lehetőséget, melynek keretében a témába vágó szakmai kérdések megvitatására nyílt lehetőség. Most sem történt ez másként, hiszen idén is az ágazatot érintő legfontosabb kérdésekről esett szó.

Trófeamustra Rédén, az Esterházy-kastély parkjában

A Vértesi Erdő Zrt. a 2019-es szarvasbőgés-értékelő trófeaszemle színteréül az egykor V. Esterházy Imre gróf által építtetett rédei Intézőházat választotta. A szakmai eseményen az erdőgazdaság szakszemélyzete, helyi vadásztársaságok képviselői, valamint a vadgazdálkodás iránt érdeklődők egyaránt jelen voltak. A trófeaszemlén a Vértesi Erdő Zrt. vadászterületein 2019. szeptemberében esett, valamint az 510. számú Vértes-hegységi vadgazdálkodási tájegységben terítékre került bikák trófeáit állították ki. A trófeákat egy szigorú pontrendszer alapján értékelik, melynek végeredményeképpen érmes bikák születhetnek. A 90 bikából 19 kapott érmet a bírálaton (16 bronz- és 3 ezüstérem). A legidősebb 10 éves, a legfiatalabb 3 éves gímbika volt. Az összes trófeát figyelembe véve, az átlagtömeg 4,99 kg, míg a legnagyobb pedig meghaladja a 8,5 kg-ot.

Országos CACT Vizsla Főverseny Soponyán

Október 12-13-án immáron negyedik alkalommal rendezték meg Soponyán, az Országos Magyar Vadászkamara és a Vadex Mezőföldi Zrt szervezésében, az Országos CACT Vizsla Főversenyt. A Főversenyt megelőző versenysorozat első válogatói az OMVK területi szervezetei rendezésében zajlottak, ahonnan az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe. A régiókból 8-8 kutya érkezett az országos rendezvényre, ahol három részből álló – mezei munka, vízi munka és erdei munka – versenyszámokban kellett az ebeknek próbára tenni tudásukat.

Premier műsorunkat 2019. október 25-én, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!