Ajánló – 282.adás – HAZAI VADÁSZ – 2019.10.11 péntek este 19:00 óra – HAZAIVADASZ.HU

Trófeaszemle a Devecseri Erdészetnél/Szarvasgomba vadászat Ceglédbercelen/Trófeamustra a TAEG Zrt.-nél/Graffitivel szépült a Lila-hegyi kilátó

 

Trófeaszemle a Devecseri Erdészetnél

Október 4-én a Bakonyerdő Zrt. Devecseri Erdészeténél trófeamustrát tartottak, ahol az idén esett szarvasok ékes fejdíszeit tekinthették meg az érdeklődők. Mind az időjárás, mind a felelős gazdálkodás meghozta gyümölcsét.

Szarvasgomba vadászat Ceglédbercelen

A ceglédberceli 12. Gerjementi Vadásznap alkalmából egy sokszínű rendezvénysorozaton vehettek részt az eseményre kilátogató érdeklődők. A hagyományos vadászati programok között felbukkant a NEFAG Zrt. közreműködésével egy részletesebb bemutató és kóstoló is, amely a szarvasgombát hivatott népszerűsíteni, ismertetni. A jelenlévők még egy kutyás bemutatót is megtekinthettek, amelyen a hűséges eb prezentálta a szarvasgomba vadászat mozzanatát.

Trófeamustra a TAEG Zrt.-nél

A kedvező időjárásnak is köszönhetően szeptember 30-ig a Síkvidéki Erdészet területén 55 db, a Soproni Erdészet területén 4 db szarvasbika került terítékre. A Síkvidéki Erdészet 55 lebírált trófeájának átlagsúlya 6,51 kg, az érmesek aránya 67,3 %. Trófeabírálaton 15 db trófea kapott ezüstérmet, és 22 db bronzérmet. A Soproni Erdészet 4 lebírált trófeájának átlagsúlya 8,51 kg, az érmesek aránya 100 %. A Síkvidéki területen a legnagyobb tömegű trófea a bírálaton 9,42 kg, míg a Soproni területen a legnagyobb trófea kerek 9,00 kg tömegű volt. Az átlagosnál magasabb átlagsúly, a magas érmes arány, valamint a 8,8 év átlagos kor mind azt mutatja, hogy az idei szezonban érett bikák kerültek terítékre. Ez is azt bizonyítja, hogy van értelme az ígéretes bikák évek óta tartó kíméletének. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. célja egy jó minőségű, jó korosztályeloszlású, fenntartható gímszarvasállomány. E cél elérése elképzelhetetlen lenne kiváló szakértelmű hivatásos vadászok nélkül.

Graffitivel szépült a Lila-hegyi kilátó

Első ütemében a Lila-hegyi kilátó küllemét újította meg a KAEG Zrt., melyre a tavalyi év áprilisában került sor. 2019. október 4-én azonban már a megújult “belbecs” is feltárult a látogatók előtt, mivel ekkor adták át a kilátó renovált belső terét. Nem is akármilyen megoldással vált szebbé a helyiség, ugyanis egy graffiti művészt kértek fel a terület – a természethez harmonikusan illeszkedő – feldíszítésére.

Premier műsorunkat 2019. október 11-én, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!